NEAPINED

Το Ioniq 6 είναι ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα στον κόσμο [video]

Το πιο πρόσφατο ηλεκτρικό της Hyundai και ένα από τα πιο ιδιαίτερα από πλευράς ντιζάιν που έχουμε δει τελευταία έχει ένα απίστευτο αεροδυναμικό συντελεστή στο 0,21!

Μπορεί να μην είναι το πιο αεροδυναμικό στον κόσμο αλλά είναι ένα από αυτά που πραγματικά εντυπωσιάζουν με τον απίστευτα χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας. Και για αυτό το λόγο το σχήμα σταγόνας του Ioniq 6 μας παραπέμπει στα κλασικά σχήματα του 1930 με επιρροές και από το βρετανικό μαχητικό αεροσκάφος Supermarine Spitfire του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως υποστηρίζουν οι σχεδιαστές της Hyundai.

Αξιοσημείωτο είναι πως στο πλάι της πίσω πτέρυγας υπάρχει ένα πτερύγιο που αλλάζει την ροή του αέρα που έρχεται από την οροφή και να μειώσει τους στροβίλους και την αντίσταση του αέρα.

Αυτό και πολλές άλλες λεπτομέρειες λειτουργούν θετικά για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στις υψηλές ταχύτητες έτσι ώστε η αυτονομία του Ioniq 6 να ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα. Επιπρόσθετα, η βέλτιστη αεροδυναμική έχει σημαντικό αντίκτυπο στην απόδοση, την οδηγική σταθερότητα και τον θόρυβο οδήγησης/άνεμο.

Στο παραπάνω βίντεο θα δείτε το Ioniq 6 να δοκιμάζεται εντατικά στην αεροδυναμική σήραγγα, απέναντι σε τεχνητά ρεύματα ταχύτητας έως 200 χλμ./ώρα που δημιουργήθηκαν από μία τουρμπίνα ισχύος 3.400 ίππων. Δείτε το παρακάτω βίντεο και αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την αεροδυναμική κάντε κλικ εδώ για την τεχνολογία και εδώ για το ιστορικό της.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!