NEAPINED

Το επόμενο VW Golf θα είναι ηλεκτρικό

Ακόμη και ένα τοτέμ όπως είναι το Golf θα ασπαστεί το δόγμα της ηλεκτροκίνησης. Θα καταργηθεί ή θα συνεχίσει ως ηλεκτρικό;

Ο CEO της Volkswagen, ο Thomas Schäfer, είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση η εταιρία του να αφήσει το όνομα Golf να χαθεί. Όπως είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar, «…έχουμε δύο  εμβληματικά ονόματα, το Golf και το GTI. Θα ήταν τρέλα από μέρους μας να τα αφήσουμε να χαθούν».

Από το καλοκαίρι κυκλοφορούν φήμες για το μέλλον του Golf αναφέροντας πως αυτή είναι η τελευταία του γενιά. Αιτία, οι χαμηλές πωλήσεις και η μεταστροφή του αγοραστικού κοινού στα crossover και στα SUV.

Το Golf έχει μπροστά σίγουρα μία πενταετία αφού του χρόνου θα παρουσιαστεί η facelift εκδοχή του μοντέλου που θα έχει αλλαγές κυρίως στο εσωτερικό με λιγότερους απτικούς διακόπτες και την επιστροφή φυσικών μπουτόν.

Ωστόσο, το επόμενο Golf που θα το δούμε κάπου το 2026 θα είναι πιθανότατα ηλεκτρικό. Όπως και το Polo που διανύει τη τελευταία του γενιά. Λογικά, το Polo θα αντικατασταθεί από ένα μοντέλο της σειράς ID (πιθανότατα ως ID.1 ή ID.2).

Στην περίπτωση όμως του Golf τα πράγματα είναι διαφορετικά από την στιγμή που υπάρχει το ID.3. O Schäfer υποστηρίζει ότι το ID. 3 δεν ήταν ποτέ ένα διάδοχος του απλού Golf, αλλά κάτι σαν μια ηλεκτρική εκδοχή του Golf Plus.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα μοντέλο σαν ID. Golf και κάτω από το ID.3 με ένα σχήμα hatchback και σπορ ηλεκτρικές εκδόσεις. Για να δούμε, τι θα δούμε…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!