NEA

Πόσους τόνους νερού χρειάστηκε ένα Tesla για να σβήσει;

Ένα ακόμη Tesla Model S έγινε αποκαΐδια αφού μέσα σε ελάχιστα λεπτά παραδόθηκε στις φλόγες.

Το περιστατικό καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα κάπου στην Πενσιλβανία όταν το Model S πέρασε πάνω από κάποιο εμπόδιο (πιθανότατα μεγάλη πέτρα) σύμφωνα με έναν από τους επιβαίνοντες. Ο οδηγός έκανε στην άκρη αλλά σχεδόν αμέσως άρχισαν να βγαίνουν καπνοί στο εσωτερικό και λίγο μετά το αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ήταν κάποιο βραχυκύκλωμα από το τράνταγμα; Στραπατσαρίστηκε σε κάποιο ευαίσθητο σημείο το περίβλημα της μπαταρίας και προκλήθηκε ανάφλεξη κάποιου ηλεκτρολύτη;

Όπως και να έχει η πυροσβεστική άδειασε πάνω από 15.000 λίτρα για να κατευνάσει το φλεγόμενο Tesla. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό και κλήθηκαν ακόμη περισσότερα πυροσβεστικά οχήματα ώστε να ρίξουν συνολικά περισσότερα από 45.000 λίτρα, δηλ. περίπου 45 τόνους.

Φωτ.: Morris Township Volunteer Fire Company #1

Για να έχετε μία εικόνα ένα νορμάλ πυροσβεστικό όχημα όπως έχουμε στην χώρα μας χωρά 2.500 λίτρα, ενώ το μεγαλύτερο 5.000 λίτρα. Για την κατάσβεση ενός συμβατικού αυτοκινήτου δεν χρειάζονται περισσότερα από 1.000-2.000 λίτρα.

Στο σχετικό άρθρο μπορείτε να δείτε τι έκαναν στη Γερμανία για να σβήσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο βυθίζοντας το στο λουτρό ενός κοντέινερ. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε γιατί και πως οι μπαταρίες αναφλέγονται.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!