NEA

Δείτε ένα Opel Ampera-e να τυλίγεται στις φλόγες την ώρα που φόρτιζε [vid]

Πηγή: Emergency-Report.de

To ηλεκτρικό αυτοκίνητο τυλίχτηκε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς!

Το Opel Ampera-e ήταν η ευρωπαϊκή εκδοχή του Chevrolet Bolt την εποχή που η γερμανική εταιρία ανήκε στην General Motors (πλέον έχει συγχωνευτεί στον όμιλο PSA). To συγκεκριμένο αυτοκίνητο που βλέπετε έπιασε ξαφνικά φωτιά στο Langenfeld της Γερμανίας την ώρα που φόρτιζε σε ένα σημείο AC ρεύματος. Το βίντεο τραβήχτηκε 1 Νοεμβρίου και προέρχεται από το Emergency-Report.de.

Πηγή: Emergency-Report.de

Όπως θα δείτε το Ampera-e είχε αρχίσει να βγάζει καπνούς και ενώ ήδη είχε φτάσει το πυροσβεστικό σώμα της πόλης. Οι καπνοί έβγαιναν κυρίως από το μπροστινό μέρος όπου βρίσκονται τα ηλεκτρονικά ισχύος και η υποδοχή φόρτισης. Οι πυροσβέστες αναζητούσαν τρόπους για να καταστείλουν το συμβάν αλλά ο καπνός που έβγαινε ήταν τόσο πυκνός και μαύρος που σήμαινε πως εύφλεκτα υλικά είχαν αρπάξει για τα καλά.

Πηγή: Emergency-Report.de

Και αυτό έγινε μετά από μερικά δευτερόλεπτα όπου ξέσπασαν φλόγες κάτω από το δάπεδο όπου βρίσκονται οι μπαταρίες με το πολύ εύφλεκτο λίθιο και τους ηλεκτρολύτες. Ευτυχώς όμως η αντίδραση των πυροσβεστών ήταν άμεση και έριχναν συνεχώς νερό. Ωστόσο, στην αρχή σε λάθος σημείο αφού μετά κατάλαβαν ότι πρέπει να ρίχνουν νερό στο δάπεδο ή μέσα από τα παράθυρα για να μειώσουν την θερμότητα της μπαταρίας.

Πηγή: Emergency-Report.de

Αν βάλετε ήχο μπορείτε να ακούσετε κάποια από τα στοιχεία της να σκάνε. Το γιατί μπορείτε να το διαβάσετε στην σχετική μας ανάλυση. Αξίζει να δείτε στη μετά τη μέση του βίντεο πως μεταφέρθηκε το καμένο ηλεκτρικό μέσα σε ένα κοντέινερ που για λόγους ασφαλείας είχε λουτρό από 5.000 λίτρα νερού για να αποφευχθεί πιθανή έκρηξη της μπαταρίας. Η επιχείρηση κράτησε 5 ώρες. Οι αιτίες της φωτιάς δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Η τάση πάνω από 30 V DC και πάνω απο 60 VAC είναι επικίνδυνη σε περίπτωση εκκένωσης σε ανθρώπινο σώμα. Οι σύγχρονες μπαταρίεςείναι της τάξης των 800 V. Στον εξοπλισμό του τυπικού ηλεκτρικού οχήματος
    περιλαμβάνονται διατάξεις ρύθμισης και προσαρμογής της τάσης λειτουργίας οι οποίοι ακόμη και μετά την απενεργοποίηση του οχήματος ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ παραμένουσες και ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ τάσεις οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν απρόσμενα φαινόμενα. Ταυτόχρονα η τάση φόρτισης μιας τέτοιας μπαταρίας αγγίζει και το 1 KV!. Οι κραδασμοί σε μπαταρίες λιθίου αυξάνουν την θερμοκρασία τους. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την παλαιότητα του συστήματος επιφυλάσσουν εξαιρετικά δυσάρεστες εκπλήξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!