NEAPINED

H BMW 3.0 CSL έχει κάτι από Ferrari

Με τιμή… Ferrari και πολύ πάνω από τις 500.000 ευρώ, η 3.0 CSL με τον ισχυρότερο εξακύλινδρο σε σειρά που έχει μπει σε μοντέλο παραγωγής της μάρκας, γιορτάζει τα 50 χρόνια του M Division.

Η σκληροπυρηνική BMW που βλέπετε και που φλερτάρει με τα όρια του κιτς, βασίζεται σε μία M4 (G82) και αποτίνει φόρο τιμής στην θρυλική 3.0 CSL Batmobile του 1973 που είχε πάρει τη νίκη στο πρωτάθλημα τουρισμού.

Όπως μπορείτε να δείτε τα χρώματα μας γυρίζουν πίσω σε εκείνη την εποχή, ενώ το όλο πακέτο συμπληρώνει το αεροδυναμικό πακέτο με τα αδιάκριτα βοηθήματα, όπως η πίσω φτερούγα και οι χρυσαφί ζάντες με τις εξαπίστονες δαγκάνες και τα κεραμικά δισκόφρενα.

Για την περίσταση ο τρίλιτρος κινητήρας αποδίδει 560 ίππους και 550 Nm ροπής που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων. Ανάμεσα στα πολλά και διάφορα υπάρχει πίσω μπλοκέ Active M Differential διαφορικό προδιαγραφών DTM.

Η παραγωγή της 3.0 CSL θα περιοριστεί σε μόλις 50 αυτοκίνητα, όσα και τα χρόνια που συμπληρώνει φέτος το M Division της BMW.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!