NEA

Απόβαση Βιετναμέζικων EV στις ΗΠΑ-Θα ακολουθήσει και δεύτερη τον Ιανουάριο…

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων του Βιετνάμ VinFast ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έστειλε την πρώτη της παρτίδα 999 αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε πως έκλεισε μια πενταετή προσφορά για την ανάπτυξη ενός κόμβου παραγωγής αυτοκινήτων στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας για αγορές στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να παραδοθούν στους πελάτες μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, ανέφερε η εταιρεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VinFast, Le Thi Thu Thuy, δήλωσε ότι ορισμένα από τα ηλεκτρικά SUV VF 8 που θα αποσταλούν την Παρασκευή θα σταλούν στην αμερικανική συνδρομητική υπηρεσία αυτοκινήτου Autonomy, αλλά η πλειοψηφία θα πάει σε αγοραστές λιανικής που έχουν παραγγείλει το αυτοκίνητο.

Ο Thuy είπε ότι η VinFast αναμένεται να είναι σε θέση να στείλει μια δεύτερη παρτίδα αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, την πρώτη εξαγωγική αγορά της, γύρω στον Ιανουάριο. Η VinFast βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής ενός εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Καρολίνα που αναμένει την τελική έγκριση από τους τοπικούς αξιωματούχους.

Ο Thuy είπε ότι η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο της Βόρειας Καρολίνας από τον Ιούλιο του 2024 και ότι τα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται εκεί θα πληρούν τις προϋποθέσεις για κίνητρα για τη μείωση του πληθωρισμού.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!