NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πόσο μπορεί να κοστίζει μία θέση πάρκινγκ στη Νέα Υόρκη;

Στις μεγαλουπόλεις τα πάντα είναι πανάκριβα και ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα δεν είναι μόνο η ενοικίαση/ αγορά διαμερισμάτων αλλά και το πάρκινγκ.

Σε μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, η Σαγκάη κ.α. το κόστος είναι πολύ υψηλό και τα σπίτια πανάκριβα. Εξίσου πανάκριβες είναι και οι θέσεις στάθμευσης με πολλές εταιρίες να έχουν σχεδιάσει αυτόματα συστήματα πάρκινγκ ώστε να καταλαμβάνετε ο μικρότερος δυνατός χώρος και η διαδικασία να είναι πλήρως αυτοματοποιημένη.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως τα πολυτελή διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη κοστίζουν πολλά εκατομμύρια δολάρια και μία θέση γκαράζ σε ένα ρομποτικό συγκρότημα κυμαίνεται στις 300.000-600.000 δολάρια το χρόνο! Μάλιστα, υπάρχει και έξτρα μηνιαία χρέωση 150 δολάρια για τη συντήρηση της κάθε θέσεις.

«Όσο τρελό κι αν ακούγεται, τα 300.000 δολάρια για μια αυτόματη θέση στάθμευσης θεωρούνται λογική τιμή στη Νέα Υόρκη», είπε στο CNBC η Senada Adzem, μεσίτρια ακινήτων με έδρα τη Φλόριντα στο Douglas Elliman. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως σχεδόν όλα τα ρομποτικά γκαράζ είναι κλεισμένα για πολλά χρόνια μπροστά. Φτώχεια, καταραμμένη…

Ένα από τα κτίρια που είναι εξοπλισμένα με ρομποτικά συστήματα στάθμευσης βρίσκεται στην 121 East 22nd Street, όπου η Toll Brothers διαθέτει ένα διαμέρισμα 140 μονάδων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!