NEA

BMW: Κρατήστε το παλιό σας αυτοκίνητο, κάνετε καλό στο περιβάλλον

Μπορεί να ακούγεται παράλογο, αλλά η παράταση της ζωής των παλιότερων αυτοκινήτων θα είχε μία θετική επίδραση στο περιβάλλον.

Σε μία πολύ περίεργη περίοδο, όπου τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις, όπου θα πρέπει να αγοράζουμε με το ζόρι ηλεκτρικά, όπου υπάρχει μια πρωτοφανή ακρίβεια, ένα στέλεχος της BMW τόλμησε να πει αυτά που δεν θα έλεγαν πολλοί δημόσια.

«Πρέπει πραγματικά να σκεφτούμε πως να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής των αυτοκινήτων. Να μην έχουμε μία αγορά κακών μεταχειρισμένων όπου ο ένας πουλάει στον άλλο, αλλά να σκεφτούμε πως θα κρατήσουμε το παλιό αυτοκίνητο όσο γίνεται σε άψογη κατάσταση. Μία ιδέα θα μπορούσε να είναι ότι το φρεσκάρισμα του σαλονιού, κάνοντας έτσι ένα παλιό αυτοκίνητο να μοιάζει με καινούργιο».

Αυτά και πολλά άλλα είπε η Monika Dernai, υπεύθυνη για την βιωσιμότητα της γερμανικής εταιρίας, σε ένα φόρουμ που έγινε πρόσφατα στο Λονδίνο με κεντρικό θέμα την εύρεση τρόπων για την προστασία του περιβάλλοντος. Και όπως είναι φυσικό εστίασε στην αυτοκινητοβιομηχανία και σε μία πραγματικά τολμηρή πρότασή της και κόντρα στον στόχο για περισσότερες πωλήσεις.

Τι είπε η Dernai με απλά λόγια; Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων να τα κρατούν όσο μπορούν και να τα συντηρούν ή να τα αναπαλαιώνουν. Με άλλα λόγια να μην αγοράζουν καινούργια επειδή έτσι δημιουργείται η ανάγκη για μεγαλύτερη παραγωγή, με μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας και περιβαλλοντικές επιπτώσεις με την εξόρυξη περισσότερων πρώτων υλών κλπ.

Αυτή φυσικά ήταν μία αναλαμπή σε όλες τις προτάσεις που τέθηκαν καταλήγοντας πως μία συμφέρουσα και οικολογική λύση είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Από την άλλη, υπήρξε μια κοινή παραδοχή πως η χρήση προσωπικού αυτοκινήτου είναι κάτι που δεν θα αλλάξει ασχέτως αν το όχημα θα είναι ιδιωτικό, μέσω χρονομίσθωσης ή κάποιου άλλου παρόμοιου τρόπου απόκτησης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!