NEA

Η Tesla παράδωσε το πρώτο ηλεκτρικό της φορτηγό – Διανύει 800 χλμ. με μία φόρτιση

Με την παράδοση του πρώτου της ηλεκτρικού φορτηγού, που ονομάζεται Semi, την Πέμπτη, η Tesla θέλει να ταράξει την αναδυόμενη αγορά φορτηγών χωρίς εκπομπές ρύπων. Το εν λόγω φορτηγό υπόσχεται να ταξιδεύει  μεγάλες αποστάσεις χωρίς να χρειάζεται να σταματήσει σε σταθμό φόρτισης.

Η ομάδα του Έλον Μασκ πρόκειται να δώσει τα κλειδιά του οχήματος στην ομάδα τροφίμων PepsiCo στο εργοστάσιο του Sparks στη Νεβάδα την Πέμπτη. Το φορτηγό, με καμπίνα με στρογγυλεμένες γραμμές, παρουσιάστηκε το 2017. Όμως η έναρξη της παραγωγής μεγάλης κλίμακας, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για το 2019, έχει καθυστερήσει.

Οι άλλοι κατασκευαστές, βασιζόμενοι στην εμπειρία τους στα βαρέα φορτηγά οχήματα, έχουν μετατρέψει ένα φορτηγό από ντίζελ σε ηλεκτρικό. Η Tesla, από την πλευρά της, λανσάρει ένα φορτηγό «σχεδιασμένο να είναι ηλεκτρικό από την αρχή».

Ο Έλον Μασκ είπε σε tweet το Σάββατο ότι το φορτηγό είχε διανύσει 500 μίλια (805 χιλιόμετρα) χωρίς επαναφόρτιση, με συνολικό βάρος σχεδόν 37 τόνους, όταν τα προσφερόμενα οχήματα προσφέρουν αυτονομία από 250 έως 300 μίλια (400 έως 480 χιλιόμετρα).

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!