NEA

Η φετινή LPG Week συγκέντρωσε 2.000 εκθέτες – Πόσα οχήματα έχουν LPG στην Ελλάδα;

Στην Ινδία πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η παγκόσμια έκθεση που είναι αφιερωμένη στο υγραέριο.

Το LPG Week ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο συγκεντρώνοντας Διευθύνοντες Συμβούλους μεγάλων εταιρειών υγραερίου υγραερίου, υπουργούς της κυβέρνησης και εκπροσώπους μεγάλων διακυβερνητικών οργανισμών, για να εξερευνήσουν την επιχείρηση LPG, να συζητήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξής του και να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές σχέσεις.

Η φετινή έκθεση είχε θέμα: Ο Εξανθρωπισμός της Ενέργειας.  Μάλιστα συγκέντρωσε πάνω από 90 εκθέτες εταιρείες και περίπου 2.000 συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η Ινδία είναι ο 3ος μεγαλύτερος καταναλωτής στον κόσμο, με 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα να χρησιμοποιούν το υγραέριο κίνησης, ενώ πάνω από 280 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό το πιο οικολογικό και οικονομικό καύσιμο για οποιαδήποτε χρήση.  Για το 2023 η LPG Day έχει προγραμματιστεί για τις 13 έως τις 17 Νοεμβρίου 2023 και θα λάβει ώρα στη Ρώμη.

Πόσα οχήματα έχουν LPG στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα περισσότερα από 200.000 αυτοκίνητα χρησιμοποιούν ως εναλλακτικό καύσιμο το Υγραέριο κίνησης και τα οφέλη τα οποία απολαμβάνουν οι οδηγοί τους και η κοινωνία μας είναι τα εξής:

  • Συνεισφέρει σε ένα πιο καθαρό περιβάλλον. (Λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα CO2, μικροσωματιδίων, και λιγότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου NOx).
  • Είναι κατά 40-50% πιο οικονομικό στην χρήση του σε σχέση με την βενζίνη.
  • Δεν χρειάζεται τεράστιο κόστος για τον απαραίτητο εξοπλισμό και την εγκατάστασή του. Σε κινητήρες έμμεσου ψεκασμού το κόστος κυμαίνεται από 600 έως 1000 συν ΦΠΑ για 4κύλινδρο κινητήρα και από 1000 έως 1500 ευρώ συν ΦΠΑ για 6κύλινδρους. Αντίστοιχα για άμεσου ψεκασμού το κόστος κυμαίνεται από 1200-1500 για 4κύλινδρους και 1800 έως 2000 ευρώ συν ΦΠΑ για 6κύλινδρους.
  • Υπάρχουν πάνω από 1200 πρατήρια υγραερίου στην χώρα μας και περισσότερα από 400 πιστοποιημένα συνεργεία.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!