NEAPINED

Το Ford Fiesta θα μπορούσε να συνεχίσει ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Τι είναι αυτό που έχει ανάγκη ο πολύς ο κόσμος; Από μικρότερα και φτηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ένα τέτοιο θα μπορούσε να είναι το Fiesta.

H Ford έχει εξαγγείλει επίσημα πως θα μπει γερά στην ηλεκτροκίνηση και πως από το 2030 θα πουλά μόνο ηλεκτρικά. Ήδη επιβεβαίωσε επίσημα πως από του χρόνου το καλοκαίρι το Fiesta θα σταματήσει να παράγεται μετά από 46 χρόνια πορείας και μετά από πάνω από 20 εκατομμύρια πωλήσεων.

Το δημοφιλές hatchback είναι και αυτό θύμα όπως πολλά μικρά μοντέλα των αλλαγών που έχουν γίνει στην αγορά και στις επιλογές των καταναλωτών που σχετίζονται κατά βάση στην στροφή προς τα SUV.

Τι θα γίνει; Η γκάμα θα ξεκινά από το Puma που του χρόνου θα αποκτήσει και ηλεκτρική έκδοση. Ωστόσο, μετά το 2024 είναι πολύ πιθανό το όνομα Fiesta να επιστρέψει αφού κάπου το 2024-25 η Ford θα λανσάρει νέας γενιάς ηλεκτρικά SUV και hatchback.

Τα οποία θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB (Modularer E-Antriebs Baukasten) του VW Group και θα κατασκευάζονται στην Κολωνία της Γερμανίας. Το μικρότερο από τα δύο αρχικά ηλεκτρικά που θα λαναριστούν θα μπορούσε να είναι το Fiesta ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Κάτι που ακούγεται λογικό και που δίνει το έναυσμα στους ντιζάινερ για να δημιουργήσουν μία προσέγγιση για το πως θα είναι το νέο Fiesta. Μια ομάδα από γραφίστες της Leasing Options UK μας δίνει μία πρώτη εικόνα που είναι αρχικά πετυχημένη.

Αν και κάτι μας λέει πως το νέο ηλεκτρικό Fiesta ίσως να βρίσκεται λίγο ακόμη ψηλότερα από το έδαφος και ίσως να είναι μεγαλύτερο (ακόμη και από το Puma) σε μέγεθος ώστε να δείχνει λίγο ακόμη περισσότερο SUV. Φυσικά, θεωρείστε δεδομένο πως θα έχει πέντε πόρτες αφού τα κουπέ σχήματα σε αυτοκίνητα της κατηγορίας έχουν πλέον εγκαταλειφθεί για πολλούς λόγους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!