NEAPINED

Ποια εταιρία έχει αυτή την περίοδο κυριαρχήσει στην Ευρώπη;

Το μοντέλο με τις περισσότερες συμμετοχές στο top-10 των Ευρωπαϊκών αγορών είναι το Skoda Octavia, το οποίο εμφανίζεται στις αντίστοιχες λίστες σε 15 χώρες.

Ωστόσο, για το πρώτο 10μηνο της χρονιάς, η εταιρία που έχει τα περισσότερα best-sellers και τις πρωτιές ανά κατηγορία στην Ευρώπη είναι η Toyota. Συγκεκριμένα, μοντέλα της εταιρίας εμφανίζονται 59 φορές στην πρώτη δεκάδα των 29 ευρωπαϊκών αγορών.

Μεγάλη συνεισφορά σε αυτό είχε το νέο για φέτος Yaris Cross το οποίο ήταν 11 φορές στο top-10 του 2022. Μαζί με άλλες 11 συμμετοχές του απλού Yaris στο top-10 των χωρών της Ευρώπης, η οικογένεια Yaris από μόνη της έχει 22 παρουσίες.

Ακολουθεί η Volkswagen με την Skoda. Η VW έχει 38 παρουσίες στο top-10 των αγορών της Ευρώπης,  και ακολουθεί η Skoda με 32 παρουσίες.

Τη δημοφιλέστερη 5άδα συμπληρώνουν η Kia και η Dacia. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Kia με 25 θέσεις και η Dacia ακολουθεί με 23 θέσεις στις πρώτες δεκάδες των ευρωπαϊκών αγορών.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!