NEAPINED

Mercedes-AMG S 63 E Performance: Πανίσχυρη και υπερπολυτελής

Η ισχυρότερη S-Class θα κοστίζει στη γερμανική αγορά αρκετά πάνω από τις 200.000 ευρώ και περίπου τα διπλάσια στην χώρα μας.

Πρόκειται για την κορυφαία και ισχυρότερη S-Class που έχει υπάρξει ποτέ στοχεύοντας σε αγορές όπως της Κίνας,, των ΗΠΑ και του Κόλπου.

Εξωτερικά, η Mercedes-AMG S 63 E Performance ξεχωρίζει από τη Panamera μάσκα, τις εμφατικές απολήξεις, τις ζάντες που φτάνουν τις 21 ίντσες κ.α., ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν ανάλογα στοιχεία ενίσχυσης της εικόνας.

Εννοείται πως από πλευράς εξοπλισμού υπάρχουν τα πάντα, από τετρακίνηση και τετραδιεύθυνση μέχρι πνευματική και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση.

Περνώντας στην ουσία, η νέα AMG S 63 E Performance είναι αποκλειστικά διαθέσιμη ως plug-in υβριδική στην long έκδοση, αυτή με το μεγάλο μεταξόνιο.

Το PHEV σύστημα συνδυάζει ένα twin-turbo V8 4.0 των 612 ίππων με τον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα να αποδίδει 190 ίππους. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 802 ίππους και η ροπή τα 1.430 Nm.

Από πλευράς επιδόσεων τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 290 χλμ./ ώρα. Νούμερα αν μη τι άλλο εντυπωσιακά για τους 2,6 τόνους του απόβαρου.

Η μπαταρία υψηλής απόδοσης (High Performance Battery) 13,1 kWh έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την ομάδα της Mercedes F1. Προσφέρει ηλεκτρική κίνηση για έως και 33 χιλιόμετρα και σε ταχύτητες έως 140 χλμ./ώρα.


Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!