NEA

Το Opel Corsa με 5 χρόνια εγγύηση και δωρεάν σέρβις!

Εδώ και 40 χρόνια το Opel Corsa είναι best-seller στην κατηγορία του. Το ίδιο ισχύει και για την τελευταία γενιά του που από την πρεμιέρα του το 2019 έχει κατακτήσει πολυάριθμους τίτλους.  

Για αυτό το σερί επιτυχιών και διακρίσεων υπάρχουν πολλοί λόγοι: Η Opel γιορτάζει φέτος 160 χρόνια καινοτομίας και αυτό ακριβώς συμβολίζει το Corsa με τη 40χρονη πορεία του, κατά τη διάρκεια της οποίας εισήγαγε πρωτοποριακές καινοτομίες στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.

Η Opel γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο τα 160 χρόνια της, αλλά και τα 40 χρόνια του Opel Corsa προσφέροντας 5 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν service για το δημοφιλές μοντέλο. Ένα σημαντικό κίνητρο για τους υποψήφιους πελάτες, το οποίο, σε συνδυασμό με την άμεση παράδοση και εγγύηση τιμής που προσφέρει η Opel για το Corsa, αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού.

Πλήρης γκάμα κινητήριων συνόλων: Ηλεκτροκίνηση και οικονομικοί κινητήρες εσωτερικής καύσης

Η Opel έκανε την ηλεκτροκίνηση προσιτή με το λανσάρισμα του ηλεκτρικού Corsa-e το 2019. Με αυτονομία έως 353 χιλιόμετρα σύμφωνα με το WLTP, το πενταθέσιο Corsa-e είναι απολύτως κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Η μπαταρία των 50 kWh μπορεί να φορτίσει στο 80% σε περίπου 30 λεπτά σε ταχυφορτιστή.

Χάρη στην ισχύ των 100 kW/136 PS και την άμεσα διαθέσιμη μέγιστη ροπή των 260 Nm, τα κύρια χαρακτηριστικά του Corsa-e είναι η άμεση απόκριση, η ευελιξία και οι δυναμικές επιδόσεις. Το Corsa-e χρειάζεται μόλις 8,7 δεύτερα για να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 150 χλμ./ ώρα.

Από την άλλη, το Corsa διατίθεται με ιδιαίτερα οικονομικούς κινητήρες βενζίνης και diesel που αποδίδουν από 55 kW/75 PS έως 96 kW/130 PS (κατανάλωση καυσίμου μικτού κύκλου WLTP: 5,7- 4,2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, 110- 130 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο). Οι επιλογές κιβωτίων περιλαμβάνουν σύγχρονα χειροκίνητα κιβώτια 5 και 6 σχέσεων, αλλά και ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που διατίθεται για πρώτη φορά με το Corsa.

Προτεραιότητα στην ασφάλεια: Σύστημα προβολέων Intelli-Lux LED Matrix,  προειδοποίηση τυφλού σημείου, προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης

Η τρέχουσα γενιά Corsa αποδεικνύει ότι η Opel εκδημοκρατίζει την τεχνολογία, αφού προσφέρει συστήματα υποβοήθησης οδηγού που διατίθενται συνήθως σε μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας. Highlight αποτελεί το σύστημα φωτισμού adaptive Intelli-Lux LED matrix. Τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως η προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, η αναγνώριση οδικών σημάτων και το προσαρμοζόμενο cruise control, αναβαθμίζουν αισθητά το επίπεδο ασφάλειας. Υπάρχουν επίσης λειτουργίες όπως η προειδοποίηση τυφλού σημείου και διάφορα συστήματα υποβοήθησης στάθμευσης, από park pilot μέχρι πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών.

Πρωτοπόρος στον μηχανοκίνητο αθλητισμό: Opel Corsa-e Rally, το πρώτο ηλεκτρικό  rally car με μπαταρία

Τα Opel Corsa και Corsa-e δεν εντυπωσιάζουν μόνο λόγω της καθημερινής τους χρηστικότητας, αλλά και χάρη στην παρουσία τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Με το Corsa-e Rally, το μικρό best-seller αποδεικνύει ότι οι κορυφαίες επιδόσεις μπορούν να συνδυαστούν με την περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Η Opel είναι ο πρώτος κατασκευαστής που έχει δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό όχημα rally με μπαταρία, το οποίο από το 2021 αγωνίζεται στο ADAC Opel e-Rally Cup, το πρώτο στον κόσμο κύπελλο με ηλεκτρικά οχήματα ενιαίου τύπου.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Με αγάπη από την caroto team.