NEA

De Tomaso P900: Μόνο για τις πίστες

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου θα γίνει μέσα στο 2023, με την ιταλική εταιρία να προσφέρει στους πελάτες και αγωνιστική υποστήριξη.

Η De Tomaso Automobili είναι μία ακόμη εταιρία που παρουσιάζει ένα ακόμη track-only υπεραυτοκίνητο. Πρόκειται για την Ρ900 που θα κατασκευαστεί σε μόλις 18 μονάδες με την κάθε μία να κοστίζει περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ.

Η P900 έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την P72, με την διαφορά όμως πως δεν έχει άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους. Σε πρώτη φάση θα υπάρχει ένας V12 της γερμανικής Capricorn με 900 ατμοσφαιρικά άλογα, ενώ προαιρετικά θα προσφέρεται και μία επιλογή με έναν V10 της Benetton (του 1997!) με περίπου 750 άλογα.

Όπως είπαμε πρόκειται για ένα αυτοκίνητο πίστας, οπότε ότι θέλει επιλεγεί ο πελάτης. Όπως μπορεί να επιλέξει το αεροδυναμικό πακέτο που θα έχει το κάρμπον αμάξωμα με μία τεράστια πίσω πτέρυγα και χρυσαφί μπούκες.

Χάρη και στο μικρό βάρος του συνόλου του αυτοκινήτου, που είναι στα μόλις 900 κιλά, μιλάμε για ένα εξαιρετικά γρήγορο αυτοκίνητο πίστας. Ωστόσο, οι 18 τυχεροί θα το έχουν στα χέρια τους μετά το 2024.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button