NEAPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ποιο αυτοκίνητο διαθέτει αναγνώριση προσώπου; [video]

Πρόκειται για το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με αυτή τη δυνατότητα και θα αφορά και σε μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη.

Η Genesis, το premium σήμα της Hyundai, έχει ξεκινήσει την εμπορική του πορεία και στην Ευρώπη και από το νέο έτος θα πουλά και το GV60. Ένα SUV που θα έχει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου, μία τεχνολογία που ήδη χρησιμοποιείται με αξιόπιστο τρόπο σε πολλά smartphones.

Συγκεκριμένα, το Face Connect θα προσφέρει την δυνατότητα αυτόματος ξεκλειδώματος του αυτοκινήτου με αναγνώριση προσώπου. Κάτι που σημαίνει πως το Face Connect δεν θα επιτρέπει μόνο την πρόσβαση στο αυτοκίνητο δίχως κλειδί, αλλά και την ενεργοποίηση του κινητήρα με αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος.

Μπορεί να ακούγεται… κάπως, αλλά η Genesis ισχυρίζεται πως υπάρχουν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Μία κάμερα στην κεντρική κολόνα αναγνωρίζει τα βιομετρικά στοιχεία του προσώπου και όταν αυτό γίνει τότε μία ένδειξη LED γίνεται πράσινη. Ιδανικό για όσους δεν θέλουν καν να κουβαλούν μαζί τους το κλειδί του αυτοκινήτου τους. Βρε τι εποχές ζούμε και τι άλλο θα δούμε…


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!