NEAPINED

Υπάρχει ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κοστίζει μόλις ένα εξαχίλιαρο;

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει. Τα κακά είναι πως δεν κυκλοφορεί στην Ευρώπη. Τουλάχιστον για την ώρα.

Οι Κινέζοι έχουν δείξει πως είναι πανέτοιμοι για να εισβάλλουν στις αγορές της Ευρώπης. Ήδη έχουν κατακτήσει την εγχώρια, στοχεύουν πολύ στην ινδική και πλέον κατασκευάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουν όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσουν και στις απαιτητικές ευρωπαϊκές αγορές.

Μάλιστα, αυτό θα μπορούσε να γίνει λανσάροντας ένα μικρό και πραγματικά φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κάτι σαν το Citroen Ami, αλλά με πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά και το κυριότερο να έχει και κλιματισμό καθώς και μία αξιόλογη αυτονομία.

Όπως είναι για παράδειγμα το Panda Mini EV της Geely που έχει ονομασία και σχεδίαση από το γνωστό αρκουδάκι πάντα. Είναι ένα τετραθέσιο citycar με μήκος ίσα που ξεπερνά τα 3 μέτρα και με δίμετρο μεταξόνιο.

Η σχεδίασή του είναι χαριτωμένη και η γυάλινη οροφή του δίνει ακόμη περισσότερο στιλ. Έστω σε αυτό το ροζ χρώμα που επικρατεί και στο εσωτερικό με το ταμπλό να έχει ένα κεντρικά τοποθετημένο σύστημα πολυμέσων.

Το σύστημα πρόωσης έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 41 ίππων με την μπαταρία να προσφέρει μία αυτονομία έως 150 χιλιόμετρα. Οι πωλήσεις στην Κίνα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2023 με την βασική έκδοση να ξεκινά από τις περίπου 6.000 ευρώ. Όχι και άσχημα για ένα ηλεκτρικό citycar με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!