NEAPINED

Μετά την Tesla και η GM έχει προβλήματα με την αυτόνομη οδήγηση

Επίσημη έρευνα ασφαλείας για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης σε οχήματα που παράγονται από τη μονάδα robotaxi Cruise LLC της General Motors Co – Αιτία οι αναφορές για δύο τραυματισμούς σε τροχαία ατυχήματα άνοιξαν οι ρυθμιστικές αρχές της ασφάλειας αυτοκινήτου των ΗΠΑ.

Η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) δήλωσε ότι έχει λάβει ειδοποιήσεις για περιστατικά στα οποία αυτοοδηγούμενα οχήματα Cruise «μπορεί να εμπλακούν σε αχρείαστο ισχυρό φρενάρισμα ή να ακινητοποιηθούν».

Μάλιστα αναφέρθηκε ότι ενώ και τα δύο ζητήματα “φαίνεται να είναι διαφορετικά, το καθένα έχει ως αποτέλεσμα τα οχήματα της Cruise να γίνονται απροσδόκητα εμπόδια στο δρόμο”. Η προκαταρκτική αξιολόγηση της υπηρεσίας ασφάλειας καλύπτει 242 αυτόνομα οχήματα Cruise και είναι το πρώτο βήμα πριν μπορέσει να ζητήσει ανάκληση.

Η έρευνα ακολουθεί αναφορές για τρία ατυχήματα κατά τα οποία οχήματα Cruise χτυπήθηκαν από πίσω από άλλα οχήματα αφού τα αυτόνομα οχήματα φρέναραν γρήγορα.

Η Cruise προσφέρει περιορισμένες υπηρεσίες (χωρίς οδηγούς) στο Σαν Φρανσίσκο με ένα μικρό στόλο ηλεκτρικών οχημάτων Chevrolet Bolt. Η Cruise ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εξασφάλισε την πρώτη από τις δύο άδειες στην Καλιφόρνια που χρειάζεται για να χρεώνει τους αναβάτες νύχτα και μέρα σε όλο το Σαν Φρανσίσκο, όπου επί του παρόντος πουλά ταξίδια σε ένα μικρό τμήμα της πόλης.

Η Cruise είπε ότι “έχει διανύσει σχεδόν 700.000 πλήρως αυτόνομα μίλια σε ένα εξαιρετικά περίπλοκο αστικό περιβάλλον με μηδενικούς τραυματισμούς ή θανάτους που απειλούν τη ζωή… 

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!