NEAPINED

Με Ioniq στιλ το νέο Hyundai Kona 2023

H Hyundai συνεχίζει να εκπλήσσει ανακοινώνοντας τη νέα γενιά του Kona που εντυπωσιάζει με την space σχεδίαση. Στην Ελλάδα από το καλοκαίρι και μετά.

Στα χνάρια του νέου Kia Niro φαίνεται να βαδίζει το νέο Kona που αποσπά κολακευτικά σχόλια από την ελκυστική του σχεδίαση. Η οποία δείχνει ακόμη πιο εμφατική στην ηλεκτρική εκδοχή (στο μεσαία της εικόνας) που βλέπετε με την κλειστή μάσκα και την LED μπάρα να την διατρέχει.

Το ίδιο μοτίβο συναντάμε και στο πίσω μέρος. Από πλευράς διαστάσεων το νέο Kona αφήνει περισσότερη απόσταση από το Bayon αφού το μήκος του έχει αυξηθεί κατά 15 εκατοστά από το απερχόμενο μοντέλο. Έτσι, φτάνει τα 4,355 μέτρα με το πλάτος να έχει επίσης αυξηθεί κατά 2 εκατοστά.

Το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο κατά 6 εκατοστά προμηνύοντας μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Ενδεικτική είναι η ελάχιστη χωρητικότητα των 374 λίτρων του πορτμπαγκάζ Στο εσωτερικό βλέπουμε το πολύ όμορφο ταμπλό με το ελαφρώς κυρτό πάνελ να φιλοξενεί τις δύο ψηφιακές οθόνες 12,3 ιντσών. Μια διάταξη που έχουμε δει τόσο στα Ioniq 5 όσο και στο Kia EV6.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει ότι και του Niro μιας και το Kona βασίζεται στην ίδια K3 πλατφόρμα. Εδώ βλέπετε την ηλεκτρική έκδοση των 204 ίππων και των 255 Nm. Μία μπαταρία χωρητικότητας 64,8 kWh διασφαλίζει αυτονομία 465 χιλιομέτρων.

Δε γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν βασικές 48βολτες εκδόσεις στα 1.000 κυβικά με τους 120 ίππους. Κάτι που είναι πολύ πιθανό για την Ευρώπη. Σίγουρη, πάντως, θεωρείται η πλήρως υβριδική έκδοση 1.6 με τους 144 ίππους, αλλά ενδεχομένως όχι και η plug-in υβριδική έκδοση, όπως έχει το Niro.

Πέρα από τις στάνταρ εκδόσεις θα υπάρχει και η πιο σπορτίφ Ν Line (το κόκκινο μοντέλο της φωτογραφίας με την τριπλέτα), ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για μια πραγματικά σπορ Ν. Το πιθανότερο είναι πως δεν θα υπάρξει κάτι με δίλιτρο κινητήρα με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει μία ηλεκτρική εκδοχή.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!