NEA

Ευρώπη: Υψηλή άνοδος πωλήσεων το Νοέμβριο

Τον Νοέμβριο του 2022, η αγορά νέων επιβατικών αυτοκινήτων της ΕΕ σημείωσε άλλη μια ισχυρή άνοδο (+16,3%), τη 4η φετινή στη σειρά – Μεγάλη η άνοδος αλλά τα νούμερα απέχουν πολύ από το 2019.

Παρόλα αυτά -με 829.527 πωλήσεις- οι όγκοι του περασμένου μήνα παρέμειναν πολύ κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα του Νοεμβρίου 2019, όταν ταξινομήθηκαν 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα.

Οι περισσότερες από τις αγορές της περιοχής συνέβαλαν θετικά σε αυτή τη συνολική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων μεγαλύτερων.

Η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρήθηκε στη Γερμανία (+31,4%), ακολουθούμενη από την Ιταλία (+14,7%), την Ισπανία (+10,3%) και τη Γαλλία (+9,8%) – οι οποίες είχαν επίσης ισχυρά κέρδη.

Έντεκα μήνες μετά το 2022, οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 6,1% χαμηλότερες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Μεταξύ των τεσσάρων βασικών αγορών της περιοχής, η Ιταλία κατέγραψε το πιο αδύναμο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής φέτος (-11,6%), ακολουθούμενη από τη Γαλλία (-8,7%), την Ισπανία (-4,4%) και τη Γερμανία (-2,4%).

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!