NEAPINED

H Chiron Profilee συνεχίζει τον μύθο της Bugatti [video]

Ένας μύθος που θα συνεχίσει να υπάρχει για πολύ καιρό ακόμη αφού και το νέο hypercar της Bugatti θα έχει καρδιά από πιστόνια.

Για την Bugatti είναι πολύ νωρίς να ασπαστεί το δισκοπότηρο της ηλεκτροκίνησης αφού ο διάδοχος της Chiron θα έχει και αυτός ως κύρια πηγή ισχύος έναν θερμικό κινητήρα. Ακόμη και αν ο W16 είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει, η Bugatti θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον V10 ή τον V12 της Lamborghini με μία ήπια ή μία πιο βαριά μορφή υβριδοποίησης.

Μέχρι όμως να έρθει η ώρα εκείνη το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στη νέα ειδική έκδοση της Chiron, την Profilee η οποία είναι η τελευταία W16 παραγωγής αφού ο κύκλος παραγωγής του μοντέλου έχει ολοκληρωθεί. Μαζί με τις Mistral και Bolide.

Η Profilee είναι μία και μοναδική και θα δημοπρατηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο με ένα μεγάλο μέρος από τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικό σκοπό. Πρόκειται για μια ήπια εκδοχή της Pur Sport και για αυτό στο πίσω μέρος έχει μια μικρότερη πτέρυγα.

Και χάρη στα λιγότερα αεροδυναμικά στοιχεία και το μικρότερο downforce, η τελική φτάνει τα 380 χλμ./ώρα, 30 χλμ./ώρα περισσότερα σε σχέση με την Pur Sport. Ταυτόχρονα, τα 0-100 χλμ./ώρα πετυχαίνονται σε 2,3 δευτερόλεπτα και τα 0-200 χλμ./ώρα σε 5,5 δλ.

O κινητήρας είναι ο γνωστός W16 χωρητικότητας 8,0 λίτρων με τα τέσσερα turbo και τους 1.500 ίππους. Υπολείπεται κατά 100 άλογα σε σχέση με τις ισχυρότερες Super Sport και Centodieci. Η ανάρτηση έχει 10% πιο σφιχτά ελατήρια, ενώ οι πίσω τροχοί έχουν +50% αρνητικό κάμπερ για καλύτερο κράτημα στις στροφές.

Το χρώμα της Profilee είναι μία ειδική απόχρωση του μπλε με τα χαμηλότερα τμήματα να έχουν στιλ ανθρακονήματος. Οι ζάντες είναι αποκλειστικής σχεδίασης και επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά σε ένα hypercar να πούμε πως στο σαλόνι υπάρχει εξεζητημένο δέρμα που «δένεται» με 2.500 μέτρα ραφών.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!