NEAPINED

To Bertone GB110 έχει 1.100 ίππους και καίει πλαστικά απόβλητα

Ο διάσημος οίκος που έχει σχεδιάσει εμβληματικά μοντέλα γιορτάζει τα 110 χρόνια από την ίδρυσή του με ένα supercar που θα κατασκευαστεί σε μόλις 33 μονάδες.

Αν τελικά το GB110 μπει στην παραγωγή θα είναι ένα από τα πιο ειδικά supercar της δεκαετίας. Προς το παρόν η ιταλική εταιρία λέει πολύ λίγα και αρκεί στην ισχύ των 1.100 ίππων και την ροπή των 1.100 Nm δίχως να μας λέει από ποιο μοτέρ προέρχονται.

Συνεχίζοντας η Bertone λέει πως οι επιδόσεις θα είναι ανάλογες της Chiron που φτάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε  2,79 δευτερόλεπτα και τα 0-300 χλμ./ώρα σε 14 δευτερόλεπτα. Με την τελική να ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

Από εκεί και πέρα γνωρίζουμε ελάχιστα, και κυρίως πάνω σε ποιο από τα υπάρχοντα αυτοκίνητα παραγωγής βασίζεται. Οι φήμες πάντως θέλουν κάτω από το πολύ εντυπωσιακό αμάξωμα να βρίσκονται το πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη της Lamborghini Huracan.

Αυτά βέβαια τα λένε οι νέοι ιδιοκτήτες της μάρκας, οι Mauro και Jen-Franck Ricci. Και για να κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακό το όλο πακέτο αναφέρουν πως το μυστηριώδες μοτέρ μπορεί να λειτουργήσει και με ένα καύσιμο της Select Fuel που περιέχει βιοαπόβλητα και πλαστικά.

Αυτά θα ακούει από κάπου ψηλά ο Giovanni Bertone όταν η μάρκα του σχεδίαζε την Lancia Stratos, την Alfa Romeo Montreal, την Citroen BX, την Lamborghini Miura κ.α. και θα τρίζουν τα κόκκαλά του…

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!