NEA

Από τα εργοστάσια της Audi θα βγαίνουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα – Πότε θα γίνει

Από το 2026 η Audi θα ξεκινήσει να παρουσιάζει νέα μοντέλα που θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Η Audi έχει ανακοινώσει τα ηλεκτρικά της σχέδια που γίνονται πιο συγκεκριμένα. Έτσι, από το 2026 θα σταματήσει να παρουσιάζει νέα μοντέλα με κινητήρες καύσης και όλα θα είναι ηλεκτρικά. Από το 2029 δεν θα υπάρχει εργοστάσιο της που δεν θα παράγει τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό μοντέλο μαζί με τα υπόλοιπα.

Αυτό συμβαίνει ήδη σε κάποια από τα υπάρχοντα εργοστάσιά της, στην Γερμανία και το Βέλγιο. Μέσα στα επόμενα χρόνια, και τα υπόλοιπα εναπομείναντα εργοστάσια, στην Γερμανία, το Μεξικό και την Ουγγαρία θα κατασκευάζουν αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα.

Από το 2033 θα ξεκινήσει το τέλος της παραγωγής αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης σε διάφορα εργοστάσια και ξεκινώντας από την Ευρώπη. Η Audi θα κατασκευάσει νέα εργοστάσια όπου το απαιτούν οι αγορές, με ένα από αυτά να είναι έτοιμο να λειτουργήσει στην Κίνα από τα τέλη του 2024.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!