NEAPINED

Ποιο είναι το πιο αεροδυναμικό SUV στον κόσμο; [video]

Παράγεται στην Κίνα από μία εταιρία η οποία έχει δείξει πως έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει και στην απαιτητική αγορά της Ευρώπης.

H Nio είναι μία από τις πιο αξιόλογες κινεζικές εταιρίες που έχει πολύ μεγάλα πλάνα για την ευρωπαϊκή αγορά. Ήδη έχει ξεκινήσει τόσο την διάθεση νέων μοντέλων της, όσο και την έναρξη πρωτοποριακών κέντρων εναλλάξιμων μπαταριών.

Και λίγο μετά την παρουσίαση του EL7, μίας πολυτελούς λιμουζίνας, η Nio έρχεται να ταράξει τα νερά με ένα νέο SUV που θα μπορούσε να αποτελέσει τον αντίπαλο του Audi Q8 e-tron, της Mercedes EQE SUV, του Volvo EX90 κ.α.

Το νέο SUV είναι το EC7 με τους Κινέζους να λένε πως χάρη στον συντελεστή οπισθέλκουσας 0,23 είναι το πιο αεροδυναμικό που υπάρχει στην κατηγορία του. Το μήκος του είναι στα 4.968 χιλιοστά και το μεταξόνιο στα 2.960 χιλιοστά, καθιστώντας το ένα ιδιαίτερα μεγάλο SUV.

Η αυτονομία αγγίζει τα 920 χιλιόμετρα (στο κινεζικό πρότυπο μέτρησης), στην έκδοση με την τεράστια μπαταρία των 150 kW. Όσον αφορά στο σύστημα πρόωσης περιλαμβάνει δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυασμένη ισχύς στα 653 άλογα και ροπή στα 850 Nm. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα γίνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα.

Όπως αρμόζει σε ένα πολυτελές SUV, έτσι και το EC7 έχει πολλά λουσάτα στοιχεία, όπως είναι μεταξύ άλλων ο τριζωνικός κλιματισμός, το ηχοσύστημα 23 ηχείων, τα θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα κ.α. Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η τεράστια ηλεκτροχρωμική οροφή που μπορεί να προσαρμόζει την διαπερατότητά της σε τρία διαφορετικά επίπεδα.

Υπάρχουν και μικρότερες εκδόσεις με 75 και 100 kWh και αυτονομίες στα 490 και 635 χλμ., αντίστοιχα. Η τιμή της απλής έκδοσης με την μικρή μπαταρία ξεκινά από τα 65.000 ευρώ και οι παραδόσεις στην Κίνα θα ξεκινήσουν μέσα στην άνοιξη. Μην εκπλαγείτε όμως αν κάποια στιγμή το δούμε και στα μέρη μας…


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!