NEAPINED

Πέφτουν οι τιμές των μεταχειρισμένων Tesla

Λόγω των υψηλών καθυστερήσεων στις παραδόσεις των νέων μοντέλων τα μεταχειρισμένα και ετοιμοπαράδοτα Tesla στην αμερικανική -και όχι μόνο- αγορά πλησίαζαν ακόμη και αυτές των καινούργιων.

Και αυτό επειδή κανείς δεν θέλει να περιμένει πάνω από ένα χρόνο για να πάρει ένα αυτοκίνητο. Έτσι, πολλές φορές παρατηρούνταν το φαινόμενο κάποιος να πληρώνει ένα Tesla διετίας ακόμη και στην τιμή του καινούργιου. Ωστόσο, η κατάσταση με τις παραδόσεις και την παραγωγικότητα αρχίζει να εξομαλύνεται και οι τιμές των μεταχειρισμένων Tesla να μειώνονται πολύ πιο γρήγορα από εκείνες των ανταγωνιστών της.

Η τιμή της βενζίνης έχει μειωθεί αισθητά, τα επιτόκια έχουν αυξηθεί, η Tesla παράγει και μπορεί να παραδώσει περισσότερα αυτοκίνητα ενώ και ο ανταγωνισμός στα ηλεκτρικά έχει ενισχυθεί. Όλα αυτά οδήγησαν σε μειωμένη ζήτηση Tesla, γεγονός που εξηγεί την απόφαση της εταιρείας να μειώσει την τιμή κατά 7.500 $ για το Model 3 και το Model Y για πελάτες που παραδίδονται πριν από το 2023.

Συγκεκριμένα, η μέση πτώση της αγοράς των μεταχειρισμένων στις ΗΠΑ ήταν στο 4%, κάτι που σημαίνει ότι τα μοντέλα της Tesla απαξιώνονται πολύ πιο γρήγορα. Για παράδειγμα, η μέση τιμή ενός μεταχειρισμένου Tesla στις ΗΠΑ ήταν τον Ιούλιο στα 67.297 δολάρια όταν τον Νοέμβριο έπεσε στα 55.757 δολάρια. Μία μείωση της τάξης του 17%.

Οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων πέφτουν ραγδαία, προκαλώντας αυτό που ορισμένοι αναλυτές περιγράφουν ως «ύφεση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων». Όμως τα μεταχειρισμένα Tesla πέφτουν χάνουν σε αξία πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο, εν μέρει λόγω του φρέσκου ανταγωνισμού σε EV από εταιρείες όπως οι Hyundai, Kia, Ford, VW, Audi κ.α.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!