NEA

ΕΕ: Πτώση στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων το ενδεκάμηνο του 2022

Τον Νοέμβριο του 2022, οι ταξινομήσεις νέων επαγγελματικών οχημάτων στην ΕΕ μειώθηκαν ελαφρά (-0,6%), σημειώνοντας τον δέκατο έβδομο συνεχόμενο μήνα πτώσης.

Η κατηγορία των φορτηγών κατέγραψε σημαντική βελτίωση τον περασμένο μήνα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αντισταθμίσει τα αρνητικά αποτελέσματα των τμημάτων βαν και λεωφορείων.

Οι επιδόσεις στις τέσσερις μεγάλες αγορές της περιοχής ήταν μικτές. Η Γερμανία σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο (+14,0%), ακολουθούμενη από την Ισπανία, με μέτρια ανάπτυξη (+0,9%). Η Ιταλία και η Γαλλία, από την άλλη πλευρά, σημείωσαν πτώση (πτώση 13,7% και 7,0% αντίστοιχα).

Από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2022, οι ταξινομήσεις νέων επαγγελματικών οχημάτων σε όλη την ΕΕ μειώθηκαν κατά 15,5% σε σχεδόν 1,5 εκατομμύρια οχήματα.

Οι τέσσερις βασικές αγορές της ΕΕ υπέστησαν διψήφιες απώλειες, συμβάλλοντας στην αρνητική απόδοση της περιοχής: Ισπανία (-19,2%), Γαλλία (-18,1%), Γερμανία (-12,8%) και Ιταλία (-10,7%).

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!