NEAPINED

Τέλος εποχής για τη SsangYong – Πως θα λέγεται στο εξής

Η SsangYong είναι η παλιότερη εταιρία από τη Νότια Κορέα και έχει εδώ και καιρό εξαγοραστεί από την τοπική KG Group.

Το μετοχικό συμβούλιο της KG Group θεωρεί πως η SsangYong πρέπει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και το πρώτο που πρέπει να αλλάξει είναι η ίδια η επωνυμία της μάρκας. Και αυτό επειδή το καταναλωτικό κοινό έχει συνυφασμένη την SsangYong με τα παλιομοδίτικα τετρακίνητα SUV που μερικά είχαν κινητήρες από Mercedes.

Έτσι, προς τα τέλη του 2023 η SsangYong θα μετονομαστεί σε KG Mobility και θα κατασκευάζει μεταξύ άλλων και ηλεκτρικά SUV που λογικά θα κυκλοφορήσουν και στις αγορές της Ευρώπης. Το πιο πρόσφατο SsangYong είναι το Torres με turbo 1.500άρη κινητήρα.

Η SsangYong είχε ιδρυθεί το 1954 και είναι παλιότερη ακόμη και από την Hyundai (1967). Ουσιαστικά, ξεκίνησε να κατασκευάζει αξιόλογα αυτοκίνητα την δεκαετία του 1980. Αργότερα εξαγοράστηκε από την Daewoo, ακολούθησαν οι εξαγορές από την κινεζική SAIC Motor και την Mahindra & Mahindra.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!