NEAPINED

Sony Honda Afeela: Στους δρόμους το 2026 [video]

Το concept που παρουσιάζεται στο Λας Βέγκας και στην CES 2023 θα μπει στην παραγωγή και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

Η Sony Honda Mobility παρουσιάζει το πρώτο της concept που αναδεικνύει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που μπορεί να έχει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο του μέλλοντος. Το οποίο ονομάζεται Afeela, μία ονομασία που βασίζεται στην αίσθηση (feel) με το concept να αποτελεί ένα από τα highlight της έκθεσης ηλεκτρονικών στο Λας Βέγκας.

Όπως μπορούμε το αμάξωμα είναι ένα μεταμοντέρνο τύπου σεντάν με απλές και λείες γραμμές στο πρότυπο της απλότητας που καθιέρωσε η Tesla. Με τα σημερινά δεδομένα ένα τέτοιο ηλεκτρικό θα μπορούσε να αποτελέσει τον βασικό ανταγωνιστή του Ioniq 6.

Ένα από τα αξιοσημείωτα του concept (που πιθανότατα θα απουσιάζει από το μοντέλο παραγωγής) αφορά σε ένα μικρό display, ανάμεσα στους προβολείς. Εκεί προβάλλονται διάφορες ενδείξεις, από το λογότυπο της εταιρίας έως πληροφορίες προς άλλους οδηγούς.

Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,985 μέτρα, ενώ το μεγάλο μεταξόνιο των 3,0 μέτρων δημιουργεί ένα πολύ ευρύχωρο εσωτερικό. Το οποίο έχει όλο το τεχνολογικό εξοπλισμό της Sony με πολλές οθόνες, όσο το δυνατόν λιγότερους διακόπτες και προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Το Afeela μπορεί να επεξεργαστεί έως και 800 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο και ότι είναι εξοπλισμένο με 45 κάμερες και αισθητήρες που τροφοδοτούν τα αυτοματοποιημένα συστήματα οδήγησης επιπέδου τρία, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Sony Honda Mobility αναφέρει ότι το μοντέλο παραγωγής θα εφοδιάζεται με τεχνολογία Snapdragon Digital Chassis της Qualcomm, η οποία θα υποστηρίζει έξυπνα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, διευρυμένη εξατομίκευση και άλλες προηγμένες τεχνολογίες.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για το σύστημα πρόωσης, αλλά θεωρείται σίγουρο πως θα έχει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα συνθέτωντας μια καλωδιακή τετρακίνηση. Η μπαταρία θα είναι μία της τάξης των 70-100 kWh, αλλά δύσκολα θα δούμε κάτι σε solid state. Η μπροστινή ανάρτηση είναι με διπλά ψαλίδια, ενώ πίσω υπάρχουν πολλαπλοί σύνδεσμοι.

Οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για το προϊόν της συνεργασίας των δύο μεγάλων εταιριών θα γίνουν μέσα στο 2025 με την παραγωγή να ξεκινά στις αρχές του 2026. Το λανσάρισμα του Sony Honda έχει επιβεβαιωθεί για την βορειοαμερικανική και την ιαπωνική αγορά. Δε βλέπουμε το λόγο γιατί να μη το δούμε και στην Ευρώπη.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!