NEAPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ζώνες ασφαλείας που θερμαίνονται [video]

Ένα θέμα στις χώρες με βαρύ χειμωνιά είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και η θέρμανση που επιβαρύνει την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Συνεχώς αναζητούνται λύσεις που θα βελτιώσουν την ηλεκτρική διαχείριση του συστήματος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ώστε να μην υπάρχει αυξημένη κατανάλωση ενέργειας και να μην επιβαρύνεται η αυτονομία τους.

Μία από αυτές τις βασικές λύσεις είναι αντλία θερμότητας, ενώ η γνωστή εταιρία ZF παρουσίασε τις θερμαινόμενες ζώνες ασφαλείας Heat Belts. Οι οποίες όπως αγκαλιάζουν τους επιβαίνοντες έχουν από το εσωτερικό τους θερμαίνεται η επιφάνεια ώστε να ζεσταίνεται ο θώρακας τους.

Οι δίοδοι θέρμανσης είναι ενσωματωμένοι στη ζώνη ασφαλείας ώστε να παρέχουν μια ομοιόμορφη αίσθηση ζεστασιάς και αυξάνουν ελάχιστα το πάχος του υφάσματος. Με ισχύ λειτουργίας περίπου 70 Watt, οι θερμαινόμενες ζώνες μπορούν να ζεσταθούν έως τους 40 βαθμούς. Παράλληλα λειτουργούν ως κανονικές ζώνες, και το επίπεδο ασφάλειας παραμένει το ίδιο με τις απλές.

Κάτι τέτοιο μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά η ZF υποστηρίζει ότι σε περιόδους με πολύ ψύχος η χρήση αυτών των ζωνών η αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορεί να αυξηθεί έως και 15%.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!