NEA

Η BYD απειλεί την κυριαρχία της Tesla

Η BYD κατάφερε να πουλήσει 911.410 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στο 2022, πλησιάζοντας αρκετά την Tesla και απειλώντας την πρωτοκαθεδρία της.

Ενδεικτικό της ανόδου που παρουσιάζει η BYD είναι ότι η αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με το 2021 ήταν 184%. 

Αν στα ηλεκτρικά προστεθούν και όλα τα υπόλοιπα που κατασκεύασε, οι συνολικές πωλήσεις ήταν στα 1.868.543 αυτοκίνητα, με άνοδο 214,7%.

Η Tesla είχε πωλήσεις 1,3 εκατ. για το 2020 με άνοδο μόνο 40%, κάτι που σημαίνει ότι αν συνεχίσει η BYD με αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης θα την ξεπεράσει πολύ σύντομα.

Από τους Ευρωπαίους κατασκευαστές το περιμέναμε, από τους Κινέζους θα έρθει τελικά η αποκαθήλωση της Tesla από την πρώτη θέση των πωλήσεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!