NEAPINED

Φρεσκάρισμα ουσίας για το Honda Jazz e:HEV

Η Honda ανακοίνωσε την αναβάθμιση του μικρότερου της μοντέλου, η οποία αφορά τόσο στο αισθητικό τομέα όσο και στο υβριδικό σύστημα. Διαθέσιμο μέσα στο 2023.

Στο πρότυπο ενός facelift η ιαπωνική εταιρία ανανέωσε εξωτερικά το Jazz που έχει πλέον επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και φωτιστικά σώματα. Υπάρχουν νέας σχεδίασης τροχοί, νέα χρώματα, ενώ εννοείται πως οι αλλαγές αφορούν και στην έκδοση Jazz e:HEV Crosstar.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι εξίσου διακριτικές και επικεντρώνονται στα σημεία. Για παράδειγμα το τιμόνι έχει γίνει πιο απλό, ενώ υπάρχουν βελτιώσεις στα σημεία και σε ορισμένους διακόπτες. Αναβαθμισμένα είναι τα υλικά κατασκευής στον ήδη ποιοτικό διάκοσμο του Jazz, ενώ το σύστημα infotainment έχει αναβαθμιστεί στην πιο πρόσφατη εκδοχή του.

Ανάμεσα στα νέα στοιχεία είναι η έκδοση Advance Sport σε ένα ειδικό γκρι χρώμα και με ένα σπορ look που τονίζεται από τις 16άρες ζάντες, τις τονισμένες εξωτερικές λεπτομέρειες, τις σπορ επενδύσεις στα καθίσματα, τις χρωματικές αντιθέσεις, το νέο τριάκτινο τιμόνι κ.α. Αναβαθμισμένα είναι και τα συστήματα υποβοήθησης με την κάμερα-ραντάρ να είναι πιο ευρυγώνια σε ανίχνευση και το Traffic Jam Assist να λειτουργεί από στάση (από τα 0 χλμ./ώρα).

Σημαντικές είναι οι βελτιώσεις στο υβριδικό σύστημα όπου το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει πλέον 122 ίππους (+14 από το απερχόμενο μοντέλο) και η γεννήτρια 106 (+9). Αύξηση ισχύος υπάρχει και για τον βενζινοκινητήρα 1.5 i-MMD που φτάνει τους 107 ίππους (+9).

Συνολικά η μέγιστη ισχύς του αναβαθμισμένου Jazz e:HEV έχει ανέβει στους 122 ίππους με τη ροπή να παραμένει στα 131 Nm. Η εργοστασιακή κατανάλωση καυσίμου είναι στα 4,5 λίτρα/100 χλμ. και η εκπομπή CO2 στα 102 γραμμ./χλμ.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!