NEAPINED

Hennessey Venom F5 Revolution Coupe: Με στήσιμο πίστας και για τους δρόμους!

Η αμερικανική εταιρία έχει πιάσει το νόημα και ανακοινώνει μία ακόμη ειδική έκδοση του Venom F5. Σε 24 μονάδες με την κάθε μία να κοστίζει 2,7 εκατομμύρια δολάρια!

Από την στιγμή που υπεραυτοκίνητα σαν την Viper μας έχουν αποχαιρετίσει εδώ και καιρό, το Hennessey Venom F5 μοιάζει σαν ένα τονωτικό για την αμερικανική περηφάνεια. Και όχι μόνο αφού οι Αμερικανοί έχουν να κοκορεύονται πως έχουν φτιάξει ένα supercar που σπάει το φράγμα των 300 μιλίων/ώρα (ή των 480 χλμ./ώρα).

Η Revolution είναι μία πιο extreme εκδοχή που μπορεί να κυκλοφορεί και στους δημόσιους δρόμους. Πηγή ισχύος παραμένει ο V8 των 6,6 λίτρων που αποδίδει 1.842 ίππους, αλλά υπάρχουν πολλές βελτιώσεις. Όπως ένα νέο αυτόματο κιβώτιο με αγωνιστική κλιμάκωση.

Υπάρχουν και αεροδυναμικές βελτιώσεις, όπως η μεγάλη πίσω πτέρυγα από ανθρακονήματα που παράγει πάνω από 600 κιλά downforce σε ταχύτητες 400+ χλμ./ώρα. Και για να επιβραδύνει δίχως προβλήματα το F5 Revolution έχει κεραμικά φρένα με δαγκάνες πολλαπλών εμβόλων.

Το σασί έχει ξαλαφρώσει και το απόβαρό του έχει μειωθεί στα 1.360 κιλά. Όσο για τις επιδόσεις η Hennessey δε λέει και πολλά αλλά υπολογίστε ένα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 2,5 δευτερόλεπτα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!