ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2023: O Nasser Al-Attiyah έκανε τη 5η νίκη του

Ο Loeb μπορεί να κέρδισε τις εντυπώσεις σαρώνοντας στις τελευταίες ειδικές αλλά η μεγάλη του διαφορά από τον Al-Attiyah δεν μπόρεσε να καλυφτεί.

Έτσι, ο Nasser Al-Attiyah και η Toyota έκαναν τα λιγότερα λάθη και κατάφεραν να κατακτήσουν το φετινό Ντακάρ. Αυτή η νίκη τον τοποθετεί δεύτερο στη λίστα των οδηγών με τις περισσότερες νίκες στο Ντακάρ στην κατηγορία των αυτοκινήτων, μόλις τρεις πίσω από τον κάτοχο του ρεκόρ Stephane Peterhansel.

Αν και ο υπερασπιστής του τίτλου Al-Attiyah εξακολουθούσε να είναι το απόλυτο φαβορί στη διοργάνωση, που διεξήχθη σε μια μακρύτερη διαδρομή 14 ειδικών στα δυτικά της Σαουδικής Αραβίας, υπήρχε μία εικόνα ότι οι οδηγοί από την Audi και την Prodrive Raid Xtreme θα αποτελούσαν μία σοβαρή πρόκληση.

Η καλή εμφάνιση της Audi στην αρχή έδειξαν ότι θα είχαμε μάχη, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ αφού τις επόμενες ημέρες οι Peterhansel και Carlos Sainz εγκατέλειψαν.

Ο Peterhansel ήταν ο πρώτος που αποσύρθηκε όταν το αυτοκίνητό του έπεσε από ύψος έξι μέτρων στην 6η ειδική, με τον συνοδηγό του Edouard Boulanger να σπάει έναν σπόνδυλο. Ο Sainz αποσύρθηκε 3 ειδικές μετά μετά από χάσιμο σε έναν αμμόλοφο, αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή ήδη αντιμετώπιζε μηχανικά προβλήματα, όπως και ο Peterhansel.

Ο πρώτος οδηγός της BRX, Sebastien Loeb, ήταν επίσης εκτός διεκδίκησης, καθώς αντιμετώπισε πολλαπλά κλαταρίσματα και ένα ντερπάρισμα τις πρώτες ημέρες της διοργάνωσης.

O Loeb κατάφερε τελικά να κάνει μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση, σημειώνοντας ρεκόρ σε έξι συνεχόμενες νίκες στις ειδικές τη δεύτερη εβδομάδα του ράλι, καθώς το Hunter που κατασκευάστηκε στο Prodrive αποδείχθηκε γρήγορο στη δεύτερη εμφάνισή του στο Ντακάρ.

Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα ήταν χαμηλότερο από τις προσδοκίες του Γάλλου, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μέχρι το 2024 για να προσθέσει επιτέλους μια νίκη στο Ντακάρ στη λίστα των εννέα τίτλων του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Η τρίτη θέση στη γενική κατάταξη πήγε στον Lucas Moraes, ο οποίος εξέπληξε τους πάντες στην παρθενική του εμφάνιση στο Ντακάρ με μια απροβλημάτιστη πορεία με το Toyota Hilux του.


Η γενική κατάταξη στα αυτοκίνητα

Η γενική κατάταξη στις μοτοσικλέτες



@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!