NEA

ΕΕ: Η Ελλάδα έχει το πιο γηρασμένο στόλο – Που αλλάζουν αυτοκίνητα κάθε 7 χρόνια;

Αρνητική πρωτιά καταγράφει η Ελλάδα στην Ευρώπη αναφορικά με την ηλικία των κυκλοφορούντων οχημάτων στους ελληνικούς δρόμους, με βάση τη μελέτη που δημοσίευσε η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών.

Τη στιγμή που τα αυτοκίνητα της ΕΕ έχουν πλέον έναν μέσο όρο 12 ετών στην Ελλάδα ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 17 έτη. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Εσθονία, ενώ τα νεότερα αυτοκίνητα βρίσκονται στο Λουξεμβούργο με μέσο όρο ηλικίας τα 7,6 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τη μέση ηλικία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην ΕΕ, αυτή είναι τα 12 έτη. Από τις τέσσερις μεγάλες αγορές της ΕΕ, η Ιταλία έχει τον παλαιότερο στόλο φορτηγών (14 χρόνια), ακολουθούμενη από την Ισπανία (13,6 χρόνια).

Τα φορτηγά είναι κατά μέσο όρο ηλικίας 14,2 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με μέσο όρο ηλικίας 22,7 ετών, η Ελλάδα και πάλι έχει τον παλαιότερο στόλο φορτηγών, ενώ τα νεότερα βρίσκονται στην Αυστρία (6,6 έτη) και τη Δανία (7,5 έτη).

Τέλος, τα  λεωφορεία στους δρόμους της ΕΕ είναι κατά μέσο όρο 12,7 ετών. Με ηλικία άνω των 20 ετών, τα ρουμανικά λεωφορεία είναι τα παλαιότερα στην περιοχή. Το παρακάτω εικονογράφημα είναι διαδραστικό, κάντε κλικ πάνω σε κάθε πεδίο για να δείτε τα δεδομένα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!