NEAPINED

Aston Martin DBS 770 Ultimate: Στερνό αντίο στον V12 κινητήρα [video]

Η βρετανική φίρμα γιορτάζει τα 110 χρόνια της ιστορίας της με το τελευταίο της μοντέλο που έχει κάτω από το καπό του τον εμβληματικό V12.

Ταυτόχρονα με τα 110 χρόνια της ίδρυσης της η Aston Martin γιορτάζει και τα 75 χρόνια της ονομασίας DB. Και το κάνει με την ειδική έκδοση 770 Ultimate που θα κατασκευαστεί σε 499 μονάδες. Συγκεκριμένα σε 300 κουπέ και 199 κάμπριο, τα οποία έχουν ήδη όλα πωληθεί στην τιμή των 314.000€ και 383.000€, αντίστοιχα.

Υπάρχουν πάρα πολλές αναβαθμίσεις αλλά το σημαντικότερο είναι πως ο V12 των 5,2 λίτρων έχει 7% αυξημένη υπερπλήρωση στο biturbo με αποτέλεσμα η ισχύς να ανέρχεται στους 770 ίππους και η ροπή στα 900 Nm. Όλα περνούν στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματο ZF με 8 σχέσεις. Η μέγιστη τελική ταχύτητα φτάνει τα 340 χλμ./ώρα.

Το σύστημα πέδησης έχει ενισχυθεί με κεραμικά δισκόφρενα, το σύστημα διεύθυνσης είναι πιο άμεσο, τα ελαστικά μπροστά είναι πιο φαρδιά και η ανάρτηση έχει επαναρρυθμιστεί για βέλτιστο έλεγχο και άνεση.

Όσον αφορά στο αμάξωμα υπάρχουν κυρίως διαφοροποιήσεις στα σημεία που βελτιώνουν την αεροδυναμική. Ταυτόχρονα, κάποιες λεπτομέρειες τονίζονται με κάρμπον επενδύσεις, ενώ νέες είναι και οι απολήξεις στο πίσω μέρος.

Όσο για την καμπίνα σχεδόν τα πάντα είναι επενδυμένα με αλκαντάρα και διάτρητο δέρμα, ενώ δεν λείπει το ταμπελάκι με την αρίθμηση του κάθε αυτοκινήτου. Φυσικά, υπάρχει μεγάλο εύρος εξατομίκευσης. Έτσι, όπως τις θέλουν οι 499 τυχεροί που θα πάρουν τις 770 Ultimate μέσα στη χρονιά.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!