NEAPINED

Mercedes-Benz: Ανανέωση και για τη CLA

H φρεσκαρισμένη CLA έχει διάφορες αναβαθμίσεις με mild-hybrid κινητήρες, βελτιωμένη καμπίνα, περισσότερη άνεση και ισχυρότερη plug-in υβριδική έκδοση.

Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη. Οι βασικές C 180 και C 180 d έχουν μοτέρ στα 1.332 κ.εκ. και 1.950 κ.εκ. και αποδίδουν 136 και 116 ίππους, αντίστοιχα. Στην κορυφή βρίσκονται οι AMG CLA 35 4MATIC των 306 ίππων -με ήπια υβριδική υποβοήθηση και αυτή- και η AMG CLA 45 S 4MATIC+ των 421.

Η plug-in υβριδική έκδοση είναι η CLA 250 e. Εδώ ο κινητήρας βενζίνης είναι ο τετρακύλινδρος 1.3 των 163 ίππων που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων. Συνδυαστικά αποδίδουν 218 ίππους, ενώ μία μεγάλη μπαταρία 15,6 kWh διασφαλίζει 71-82 εργοστασιακά «ηλεκτρικά» χιλιόμετρα.

Όπως και οι A- και B-Class, μπροστά υπάρχει μία διακριτικά επανασχεδιασμένη μάσκα με μοτίβο αστεριών, ενώ πίσω υπάρχει ένα νέος, διαχύτης. Τις αλλαγές ολοκληρώνουν, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, τα νέα χρώματα αμαξώματος και οι καινούργιες ζάντες που ξεκινούν από τις 17 ίντσες.

Στο εσωτερικό η πιο σημαντική αλλαγή είναι  παρουσία μια οθόνης 7,0 ιντσών και μιας 10,25 στη βασική διαμόρφωση της ελεύθερου ενιαίου συμπλέγματος οθονών, ενώ αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα infotainment MBUX.

Παράλληλα έχει αυξηθεί το ποσοστό των υλικών από ανακύκλωση που έχουν χρησιμοποιηθεί στο διάκοσμο, έχει αναβαθμιστεί ο βασικός εξοπλισμός, ο προαιρετικός για λόγους πρακτικότητας και διευκόλυνσης έχει διαμορφωθεί σε πακέτα, ενώ οι χώροι φυσικά και δεν έχουν αλλάξει.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!