NEAPINED

Πώς κατάφερε η Tesla να ρίξει τις τιμές των αυτοκινήτων της;

Οι μειωμένες τιμές θα δώσουν νέα ώθηση στις πωλήσεις της Tesla και ταυτόχρονα θα πιέσουν τον ανταγωνισμό να προχωρήσει και αυτός σε μειώσεις τιμών.

Σίγουρα, όποιος αγόρασε πέρυσι ένα Tesla έχει κάθε λόγο να είναι δυσαρεστημένος από την μείωση της μεταπωλητικής αξίας. Για παράδειγμα, στη χώρα μας το Model 3 ξεκινάει πλέον από τις 44.990 ευρώ μετά από μία μείωση τιμής περίπου 3.800 ευρώ, ενώ το Model Y προσφέρεται από 46.990 ευρώ με μείωση περίπου 2.000 ευρώ.

Πως κατάφερε η Tesla να πετύχει αυτές τις μειώσεις που στις ΗΠΑ φτάνουν έως και τις 8.000 δολάρια; Πολύ απλά, η κερδοφορία που έχει από κάθε πώληση αυτή τη περίοδο η Tesla -και ενώ ο ανταγωνισμός τώρα επενδύει στην ηλεκτροκίνηση- της επιτρέπουν να κάνει κάτι τέτοιο.

«Η Tesla είχε μεικτό κέρδος 15.653 δολάρια ανά όχημα το τρίτο τρίμηνο του 2022. Πάνω από τα διπλάσια από τη Volkswagen, τέσσερις φορές περισσότερα από την Toyota και πέντε φορές περισσότερα από τη Ford», σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη ότι η Tesla έχει ένα αισθητά διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο από άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες (άμεσες πωλήσεις και όχι αντιπροσώπους). Και για αυτό ο υπολογισμός των κερδών είναι διαφορετικός.

Αξιοσημείωτο είναι ένα πρόσφατο άρθρο του Reuters με τίτλο «Η Tesla χρησιμοποιεί τα κέρδη της ως όπλο σε έναν πόλεμο τιμών στα ηλεκτρικά». Σε αυτό το άρθρο αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ο Elon Musk ξεκίνησε τον πόλεμο τιμών των EV, χρησιμοποιώντας ως όπλο τα μεγάλα περιθώρια που του δίνει η κερδοφορία της μάρκας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!