NEAPINED

Autobahn: Χάρη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα μπουν όρια ταχύτητας

Τελευταία ακούμε συχνά-πυκνά οικολογικές και πράσινες παρατάξεις να κινητοποιούνται υπέρ των ορίων ταχύτητας στο μοναδικό «ελεύθερο» αυτοκινητόδρομο στο κόσμο.

Ξέχωρα όμως από τις οργανωμένες κινήσεις αρκετές διασημότητες έχουν τοποθετηθεί υπέρ της θέσπισης ορίων ταχύτητας στην Autobahn.

Ωστόσο, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τις περιορισμένες τελικές ταχύτητες στα 150-160 χλμ./ώρα και τους οδηγούς που κινούνται ακόμη πιο «αργά» για να μην εξαντλούν την αυτονομία μάλλον λειτουργούν υπέρ της Autobahn.

«Οι υψηλές τιμές της ενέργειας ήδη αναγκάζουν πολλούς να οδηγούν πιο αργά. Και με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δε θα οδηγούν τόσο γρήγορα επειδή θέλουν να εξοικονομήσουν την ενέργεια στις μπαταρίες», δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Volker Wissing.

Τόσο ο πόλεμος στην Ουκρανία όσο και οι αυξανόμενες πωλήσεις των EV έχουν αλλάξει την όλη κατάσταση. Μάλιστα, ο ίδιος υπουργός είπε πως για αυτούς τους λόγους έχουν πλέον μειωθεί οι πιέσεις για την υιοθέτηση ορίων ταχύτητας.

Ωστόσο, οι Πράσινοι και οι λοιπές οικολογικές οργανώσεις δεν παύουν να εφησυχάζονται και έχουν ήδη ξεκινήσει να αντιδρούν στην ανακοίνωση ενός πλάνου της επέκτασης του γερμανικού αυτοκινητόδρομου. Που φυσικά δε θα έχει όρια ταχύτητας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!