NEAPINED

Mazda CX-90: Με έως έξι θέσεις και plug-in κινητήρα

Η ιαπωνική εταιρία διευρύνει την γκάμα της με ένα μεγάλο SUV που προορίζεται κυρίως για την αμερικανική αγορά.

Η Mazda έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει τα μεγάλα της SUV ξεκινώντας από το CX-60 που κυκλοφορεί και στην χώρα μας. Για την Ευρώπη ετοιμάζει το CX-80 (θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά) που επίσης θα έχει plug-in υβριδική έκδοση, όπως και το CX-90.

To CX-90 είναι για την ώρα είναι το πιο πρόσφατο Mazda και όπως μπορείτε να δείτε είναι ένα μεγάλο SUV με μήκος στα περίπου πέντε μέτρα και με τρίτη σειρά καθισμάτων με έξι θέσεις. Το ταμπλό είναι γνωστό από το CX-60 και έχει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, μία οθόνη (όχι αφής) στις 12,3 ίντσες, ενώ ο διάκοσμος είναι ποιοτικός και με ιαπωνικά premium πρότυπα.

Η γκάμα των κινητήρων έχει μια plug-in υβριδική έκδοση με ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων που συνδυαστικά με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδει 327 ίππους. Μία μπαταρία 17,8 kWh διασφαλίζει μία αυτονομία περίπου στα 60 χιλιόμετρα.

Κάτι που μάλλον δεν θα απασχολήσει τους Αμερικάνους που λογικά θα προτιμήσουν τον ισχυρότερο κινητήρα που έχει παρουσιάσει έως τώρα η Mazda. Τον turbo εξακύλινδρο σε σειρά των 3,3 λίτρων που αποδίδει 345 ίππους και 500 Nm. Σε κάθε περίπτωση στάνταρ είναι η τετρακίνηση και το αυτόματο οκτάρι κιβώτιο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!