NEAPINED

Lamborghini Invencible & Autentica: Ένα τελευταίο αντίο στον V12!

Η ιταλική φίρμα ανακοίνωσε δύο one-off εκδοχές της Aventador αποχαιρετώντας τον εμβληματικό V12 στην αγνή ατμοσφαιρική του πτυχή.

Δεν είναι μυστικό πως οι Ιταλοί ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τον αντικαταστάτη της Aventador μέσα στη χρονιά. Η νέα Lambo πιθανότατα να ονομάζεται Revuelto και το σίγουρο είναι πως θα έχει έναν V12 αλλά σε συνδυασμό με ένα υβριδικό σύστημα που ίσως και να είναι plug-in.

Για αυτό το λόγο η Lamborghini ανακοίνωσε τα δύο τελευταία αυτοκίνητα που βγαίνουν από το εργοστάσιο της με τον V12 να μην έχει κανένα hybrid στοιχείο. Οι δύο σπέσιαλ εκδοχές της Aventador ονομάζονται Invencible και Autentica. Μία coupe και μία roadster που επιμελήθηκε το ειδικό τμήμα εξατομίκευσης Centro Stile για δύο αγοραστές.

Έτσι, ο εμβληματικός V12 μας αποχαιρετά (τουλάχιστον στην αγνή του μορφή) με την ισχύ του να παραμένει στους 780 ίππους και τη ροπή στα 720 Nm. Η μεταφορά της κίνησης γίνεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου επτά σχέσεων, ενώ στα πολλά και διάφορα υπάρχει και η τετραδιεύθυνση Dynamic Steering της Lamborghini.

Η σχεδιαστική τους έμπνευση προέρχεται από διάφορα σπέσιαλ μοντέλα της εταιρίας όπως τα Sesto Elemento, Reventon και Veneno. Και τα δύο αυτοκίνητα έχουν πολλές εξατομικεύσεις με το εμπρός μέρος να είναι αρκετά χαμηλωμένο θυμίζοντας την πισταδόρικη Essenza SCV12.

To πίσω μέρος είναι αρκετά διαφορετικό, χάρη στα τριπλά εξαγωνικά LED φωτιστικά σώματα, και τις κεντρικά τοποθετημένες τριπλές εξατμίσεις και το εντυπωσιακό diffuser, ενώ στο πλάι ξεχωρίζουν οι πολύ μεγάλες εισαγωγές και κάποιες λεπτομέρειες πάνω από τους τροχούς που θυμίζουν την Countach.

Στο εσωτερικό παραμένει η βασική σχεδίαση της Aventador, με κάποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις όπως οι εξαγωνικοί αεραγωγοί, τα διαφορετικά γραφικά στον πίνακα οργάνων, την απουσία οθόνης πολυμέσων και την εκτεταμένη χρήση carbon fiber. Αυτά για τις δύο one-off εκδοχές της Aventador. Πόσο κάνουν; Και τι μας νοιάζει; Εσάς;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!