NEAPINED

Πώς οδηγούν τα αυτοκίνητα τους στα πιο ψυχρά μέρη του κόσμου; [video]

Στη Σιβηρία όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν χαλαρά κάτω από τους -30 βαθμούς Κελσίου η χρήση ενός αυτοκινήτου είναι πραγματικά μία πολύπλοκη διαδικασία.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε το ιδιοκτήτη ενός τζιπ που ζει στην Γιακουτία της Σιβηρίας να μας περιγράφει πως είναι να ζει και να οδηγεί κανείς σε ένα από τα πιο κρύα μέρη του πλανήτη. Εκεί όπου η θερμοκρασία πέφτει ακόμη και κάτω από τους -50 βαθμούς Κελσίου.

Όπως θα δείτε χρησιμοποιούν σχεδόν κάθε μέσο που έχουν για να διατηρούν σε λειτουργική κατάσταση ένα UAZ, ένα από τα πιο σκληροτράχηλα 4×4 που έχει βγάλει η Ρωσία. Χρησιμοποιούν διάφορες μονώσεις, πατέντες για να ζεσταίνουν τα μηχανικά μέρη, ειδικές σόμπες, κουρελούδες πάνω από το κινητήρα κ.α.

Μία λύση που επιλέγουν αρκετοί είναι να βγάζουν την μπαταρία και να αδειάζουν τα υγρά περιμένοντας την άνοιξη για να βάλουν μπροστά τα αυτοκίνητά τους. Και αυτό επειδή πέρα από το ότι είναι κουραστικό, η συντήρηση ενός αυτοκινήτου είναι και ακριβή.

Στον αντίποδα, κάποιοι που έχουν την άνεση κατά την χειμερινή περίοδο αφήνουν το κινητήρα του αυτοκινήτου τους συνεχώς αναμμένο με τίμημα το κόστος του καυσίμου. Αν έχετε μερικά λεπτά, δείτε το βίντεο, έχει ένα σχετικό ενδιαφέρον για να δείτε πόσο δύσκολα είναι να ζει κανείς σε περιοχές όπως της Σιβηρίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!