NEA

Έτσι αρπάζουν τους καταλύτες σε γήπεδα, μετρό

Σε ιδανικούς χώρους κλοπής καταλυτών έχουν μετατραπεί τα πάρκινγκ των γηπέδων, του μετρό και γενικά όλα τα σημεία που ανυποψίαστοι πολίτες αφήνουν τα οχήματά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύεται, όταν μετά από κάθε αγώνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη για παράδειγμα, οι ανυποψίαστοι θεατής επιστρέφουν στα οχήματά τους και έκπληκτοι διαπιστώνουν ότι έχει κλαπεί ο καταλύτης του οχήματος του.

Όπως σημειώνει στο Caroto θύμα αυτής της δυσάρεστης κατάστασης, κάθε φορά που πηγαίνει στο γήπεδο ή αφήνει το αυτοκίνητό του σε ανοιχτό υπαίθριο πάρκινγκ φοβάται ότι θα πέσει θύμα επιτήδειων που αφαιρούν τους καταλύτες από τα οχήματα.

Σε πρόσφατο αγώνα του Ολυμπιακού,  ο ανυποψίαστος θεατής επέστρεψε να πάρει το όχημα του από το ανοιχτό πάρκινγκ και εκκινώντας τον κινητήρα ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον κινητήρα του.

Ωστόσο και άλλοι πολίτες με της ίδιας μάρκας όχημα διαπίστωσαν την ίδια στιγμή ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και με το όχημά τους. Ειδοποίησαν την αστυνομία και διαπίστωσαν ότι τους είχαν αφαιρεθεί οι καταλύτες.

Μάλιστα οι αστυνομικές αρχές τους ενημέρωσαν ότι οι ανοιχτοί χώροι αποτελούν ιδανικό πεδίο  αφαίρεσης καταλυτών. Οι επιτήδειοι γνωρίζουν ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα αργήσουν να επιστρέψουν στα οχήματά τους και ανενόχλητοι δρουν σε ελάχιστο χρόνο.

Συνήθως είναι δύο με τρία άτομα,  όπου ο ένας φυλάει τσίλιες, ο άλλος με  γρύλο ανυψώνει το όχημα και ο τρίτος ολοκληρώνει το καταστροφικό έργο του. Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι η αποκατάσταση της ζημιάς κόστισε στον ιδιοκτήτη 400 ευρώ. 

Καλό θα είναι, λοιπόν, να αποφεύγουμε υπαίθρια πάρκινγκ σε γήπεδα μετρό και εμπορικά κέντρα καθώς οι επιτήδειοι γνωρίζουν ότι ιδιοκτήτης θα περάσει αρκετό χρόνο σε αυτά. 

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!