NEAPINED

Παγκόσμια αγορά: Πόσα καινούρια αυτοκίνητα πουλήθηκαν το 2022;

Το 2022, οι παγκόσμιες ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων έφτασαν τις 66,2 εκατομμύρια μονάδες, καθώς οι πωλήσεις ανέκαμψαν το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Ωστόσο, η ζήτηση εξακολουθεί να παρουσιάζει τάση πολύ κάτω από τα προ-πανδημικά επίπεδα του 2019, όπως τονίζουν οι Ευρωπαίοι Κατασκευαστές.

Οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά μειώθηκαν κατά 10,4% το 2022 σε 12,8 εκατομμύρια μονάδες, επηρεαζόμενες από τις ελλείψεις ημιαγωγών και τη ρώσο-ουκρανική σύγκρουση.

Στις ΗΠΑ, παρά την ελαφρά ανάκαμψη το τελευταίο τρίμηνο του 2022, οι όγκοι πωλήσεων ολόκληρου του έτους στη Βόρεια Αμερική συγκεκριμένα  μειώθηκαν κατά 8,7% σε σύγκριση με το 2021, στα 12,7 εκατομμύρια μονάδες. 

Οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 5,1% σε σύγκριση με το 2021, λόγω των υψηλότερων τιμών της ενέργειας σε συνδυασμό με την υποτίμηση του γιεν.

Τέλος, η ζήτηση στην Κίνα αυξήθηκε κατά 7,6% από έτος σε έτος, φτάνοντας τα 21,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα που πωλήθηκαν το 2022, καθώς η απόσυρση των κυβερνητικών κινήτρων μέχρι το τέλος του 2022 έφερε προς τα εμπρός τη ζήτηση.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!