NEAPINED

H Maybach S 580 e είναι η πρώτη plug-in υβριδική

Μέχρι να δούμε μέσα στη χρονιά την πλήρως ηλεκτρική η Maybach ανακοινώνει το πρώτο της υβριδικό που μπαίνει και στην πρίζα.

H S 580 e θα διατεθεί αρχικά στην αγορά της Κίνας και αμέσως μετά στην Ευρώπη. Ενώ για το 2023 προβλέπεται και η παρουσίαση της πρώτης αμιγώς ηλεκτρικής Maybach.

Το σύστημα πρόωσης απαρτίζεται από έναν bi-turbo εξακύλινδρο τρίλιτρο βενζίνης, ο οποίος σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα αποδίδει 510 ίππους και 750 Nm ροπής.

Χάρη σε μια μεγάλη μπαταρία 26,8 kWh η αυτονομία ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα όταν η μέση κατανάλωση για τα πρώτα επίσης 100 χλμ. δεν ξεπερνά το 1 λίτρο. Ο on-board φορτιστής είναι στα 11 kW, ενώ η DC ταχυφόρτιση είναι έως τα 60 kW.

Όσο για τις επιδόσεις το πολυτελές σήμα της Mercedes ανακοινώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ενώ όταν η Maybach PHEV κινείται ηλεκτρικά μπορεί να φτάσει τα 140 χλμ./ώρα

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!