NEAPINED

Η Toyota ετοιμάζει τον αντίπαλο του MX-5

To νέο σπορ μοντέλο θα έχει 1.000άρη κινητήρα με 120άλογα, θα ζυγίζει περίπου ένα τόνο και θα κοστίζει κάτω από 25.000 ευρώ.

Φυσικά, όλα αυτά ακούγονται μαγικά για τους Ευρωπαίους αφού το νέο κεντρομήχανο Toyota θα προορίζεται για την Ιαπωνία. Οι φήμες θέλουν την Toyota να συνεργάζεται με τη Suzuki και την Daihatsu και να προχωρούν στο σχέδιο για την παραγωγή ενός μοντέλου στα επίπεδα του Mazda MX-5.

Οι διαστάσεις του πάντως θα είναι αρκετά μεγαλύτερες με το μήκος να φθάνει τα 4,2 μέτρα, και το μεταξόνιο στα 2,55 μέτρα. Σχεδιαστικά ίσως να υπάρχουν συγγένειες με το concept του 2021 όταν η Toyota παρουσίασε το Sports EV και ξύπνησε μνήμες από το MR2.

Η Toyota θα αναλάβει την εξέλιξη του πλαισίου και των αναρτήσεων, ενώ το βάρος θα είναι αρκετά χαμηλά. Κάπου στα επίπεδα του ενός τόνου και κοντά στο βασικό MX-5 με τους 130 ίππους.

Πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί ένας τούρμπο τρικύλινδρος 1.000άρης κινητήρας με τουλάχιστον 120 ίππους. Το μοτέρ θα εξελιχθεί από την Suzuki και δεν αποκλείεται να έχει κάποιου είδους υβριδικό σύστημα. Για να δούμε, τι θα δούμε. Στην Ιαπωνία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!