MUST_READNEAPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H αντλία θερμότητας στα αυτοκίνητα της Tesla [video]

Ακόμη και τα Tesla χρειάζονται την αντλία θερμότητας που βελτιώνει την αυτονομία τους στις περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Αρχικά η Tesla εφοδίαζε μόνο το Model Y, αλλά πλέον η αντλία θερμότητας είναι διαθέσιμη τόσο στο Model 3 όσο και στο Model X. Αν και η εκτέλεσή της είναι λίγο πιο διαφορετική η βασική παραμένει η ίδια: η συλλογή της θερμότητας από τις μπαταρίες και η εκμετάλλευση της στο σύστημα θέρμανσης ώστε να υπάρχει μικρότερη επιβάρυνση της κατανάλωσης.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα παρακολουθείστε το βίντεο που εστιάζει κυρίως στην ελαχιστοποίηση της αντλίας με ένα Super Manifold και μία περιστρεφόμενη βαλβίδα που συνδυάζει τις δύο σε μία μονάδα (την αποκαλούν οκταβάλβιδη). Χάρη στην αντλία θερμότητας σε περίοδο χιονιά η ενέργεια που χρειάζεται για τη θέρμανση της καμπίνας μπορεί να μειωθεί 3 με 4 φορές.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως η αντλία θερμότητας στα Tesla προέκυψε από τη διαμαρτυρία πολλών πελατών της μάρκας, η οποία εξέλισσε τα αυτοκίνητα της στην Καλιφόρνια αδιαφορώντας για τις ανάγκες των οδηγών π.χ. στον Καναδά. Όπως και να έχει να πούμε πως η αντλία θερμότητας έχει όφελος σε περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίας.

Για παράδειγμα, στην χώρα μας που έχει ιδανικές θερμοκρασίες για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών η αντλία θερμότητας είναι μάλλον μείζονος σημασίας. Στο παρακάτω διάγραμμα από ένα ID.3 με αντλία θερμότητας (με μπλε είναι χωρίς heat pump) μας δείχνει το όφελος της αυτονομίας στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!