NEA

Tesla: Ανάκληση για 363.000 αυτοκίνητα λόγω προβλήματος στο FSD

Η ανάκληση έρχεται μετά από μία σειρά περιστατικών στα οποία τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα της Tesla είχαν ενεργοποιημένο το σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν πολλές υλικές ζημιές, τραυματισμοί αλλά και ένας θάνατος. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία NHTSA των ΗΠΑ σημειώνει ότι το σύστημα Full Self Driving (FSD) μπορεί να παρουσιάσει διάφορες δυσλειτουργίες, ιδίως στις διασταυρώσεις και στα STOP, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα.

Το σύστημα σύμφωνα με τη NHTSA δεν είναι πάντα αποτελεσματικό στο να παρακολουθεί τη συμμόρφωση του οχήματος με τα όρια ταχύτητας.

Η ανάκληση αφορά αυτοκίνητα της εταιρίας που κυκλοφόρησαν από το 2016 έως και φέτος, και σχετίζεται με όλα τα μοντέλα της (Model S, Model X, Model 3 και Model Y).

Για τη διόρθωση του προβλήματος η Tesla θα ειδοποιήσει τους καταναλωτές μέχρι τις 15 Απριλίου, ενώ θα κάνει και τις απαραίτητες ενέργειες για over-the-air ενημέρωσης του συστήματος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!