NEA

ΕΕ: Κανονισμοί για την καλωδίωση – φόρτιση των EV στις νέες κτιριακές κατασκευές

Όλα τα νέα κτίρια και οι πολυκατοικίες θα πρέπει να έχουν την υποχρέωση να έχουν την ηλεκτρική υποδομή για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

Τουλάχιστον αυτό τονίζει σε δηλώσεις του ο Ανώτερος Διευθυντής Δημοσίων Υποθέσεων της ACEA, Massimiliano Vascotto, αναφέροντας πώς τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα μπορούν να διασφαλίσουν ότι ο κτιριακός τομέας θα πρέπει να ανταποκρίνεται  στις νέες ανάγκες κινητικότητας.

Στις 9 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ITRE) ψήφισε την αναδιατύπωση της EPBD που ενσωματώνει την έννοια της προκαλωδίωσης για την υποδομή ηλεκτρικών οχημάτων σε νέα κτίρια και κτίρια που βρίσκονται υπό ανακαίνιση.

Αυτό σηματοδοτεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να επιτραπεί στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων να ενισχυθεί και να επιτρέψει στους πολίτες να συμμετάσχουν στη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Η μετάβαση προς τα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων απαιτεί ένα τεράστιο δίκτυο σημείων φόρτισης και η συντριπτική πλειονότητά τους θα πρέπει να τοποθετηθούν σε ιδιωτικούς χώρους. Το EPBD διασφαλίζει ότι τα ιδιωτικά κτίρια θα παίξουν τον ρόλο τους στην κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών υποδομής, εξηγεί.

«Προκαλωδίωση είναι η έννοια της εγκατάστασης του μεγαλύτερου μέρους της φυσικής και ηλεκτρονικής υποδομής σε ένα χώρο στάθμευσης, έτσι ώστε να μπορεί σε μεταγενέστερο στάδιο να εξοπλιστεί με τον πραγματικό σταθμό επαναφόρτισης», πρόσθεσε ο Vascotto.

Είναι υψίστης σημασίας να επενδύσετε στην προ-καλωδίωση σήμερα, καθώς θα μείωνε το κόστος μεταγενέστερης εγκατάστασης κατά περίπου τρεις φορές. Vascotto: «Όλα τα νέα κτίρια με θέσεις στάθμευσης πρέπει να διασφαλίζουν ότι η προ-καλωδίωση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των αρχιτεκτονικών τους σχεδίων.

«Ομοίως, όλα τα κτίρια που υπόκεινται σε ανακαινίσεις θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν προ-καλωδίωση. Το οικοσύστημα κινητικότητας διέρχεται πραγματικά μια τεράστια μετάβαση. Ας διασφαλίσουμε ότι ο κτιριακός τομέας ανταποκρίνεται επίσης στις νέες ανάγκες κινητικότητας», κατέληξε ο Vascotto.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!