NEA

Και στην Ευρώπη το ινδικό της Ola Electric;

Η ινδική Ola Electric θα επενδύσει 920 εκατομμύρια δολάρια στην πολιτεία Ταμίλ Ναντού της νότιας Ινδίας για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα (EVs), σύμφωνα με ανακοίνωση της πολιτειακής κυβέρνησης το Σάββατο.

Η Ola θα επενδύσει 76,14 δισεκατομμύρια ρουπίες (920 εκατομμύρια δολάρια) μέσω των θυγατρικών της Ola Electric Technologies και Ola Cell Technologies, με αφορμή την αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα στην Ινδία.

Ο συνολικός αριθμός παραγωγής της εταιρείας ξεπέρασε τις 100.000 τον Νοέμβριο και σχεδιάζει να κατασκευάζει 140.000 αυτοκίνητα ετησίως και να προσλάβει 3.111 εργαζομένους στο Ταμίλ Ναντού μέσω της νέας επένδυσης. Η Ola κατασκευάζει ήδη ένα ηλεκτρικό μοντέλο, το  e-two wheelers.

Τον Σεπτέμβριο, η Ola δήλωσε ότι προσπαθούσε να επεκταθεί σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της ASEAN αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού πρώτα εισήλθε στο γειτονικό Νεπάλ της Ινδίας.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!