NEA

Πως το εξασθενές χρώμιο πάγωσε τη συνεργασία της Toyota με την κινεζική BYD

Πάγωσαν τα σχέδια της συνεργασίας της Toyota με την κινεζική BYD, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο Poncho Z EV, ένα λεωφορείο που υποτίθεται πως θα κυκλοφορούσε στην Ιαπωνία.

Ωστόσο, η Ηino Motors Ltd (θυγατρική της Toyota) ακύρωσε τα σχέδιά της να το διαθέσει καθώς το λεωφορείο περιέχει μια χημική ουσία που απαγορεύεται σύμφωνα με τις οδηγίες της ιαπωνικής βιομηχανίας

Το Poncho Z EV,  για το οποίο η μονάδα κατασκευής λεωφορείων και φορτηγών της Toyota Motor Corp είχε προγραμματίσει να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου, περιέχει το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο, όπως τονίστηκε.

Η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάστηκε με την BYD -με την υποστήριξη του Αμερικανού επενδυτή Warren Buffett- το 2020 για την ανάπτυξη ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων λεωφορείων και φορτηγών, εκτός από την κοινή ανάπτυξη ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων BYD και Toyota.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!